Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.... Μπήκε το BARBAROS στην Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και ΤΟ ΕΔΙΩΞΕ η Φρεγάτα μας...!!

To σεισμογραφικό σκάφος πέρασε ξανά σήμερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» να «απαντά» άμεσα, σε ένα σ...


To σεισμογραφικό σκάφος πέρασε ξανά σήμερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» να «απαντά» άμεσα, σε ένα σκηνικό που επαναλήφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.




Σύμφωνα με το Hellas Journal, η ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου εδώ και πάνω από 48 ώρες κάθε φορά που το τουρκικό σκάφος περνάει την «κόκκινη» γραμμή, του ζητά να αποχωρήσει, καθώς δεν έχει άδεια και οποιαδήποτε δικαιοδοσία για να κάνει έρευνες.

Σύμφωνα με το στίγμα από την ιστοσελίδα Marine Traffic, λίγο μετά τις 10 το πρωί το τουρκικό σκάφος κινήθηκε και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας λαμβάνοντας την αντίστοιχη άμεση απάντηση από την ελληνική φρεγάτα. Λίγο μετά το ΒARBAROS την κοπάνησε...!

Αν και η Αθήνα διατηρεί χαμηλούς τόνους, εντούτοις το ΓΕΕΘΑ επαγρυπνεί και παρακολουθεί στενά τις τουρκικές κινήσεις, με βασικό στόχο την διατήρηση της εθνικής παρουσίας δια της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν κι «άλλα μάτια» στην περιοχή, αμερικανικά αλλά και κάποιων άλλων χωρών.

Εξάλλου, ήδη η ενίσχυση και από ελληνικής πλευράς της ναυτικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή Καστελορίζου εντάσσεται σ’ έναν ευρύτερο σχεδιασμό, ο οποίος και προβλέπει συνδυαστικά ανάπτυξη μονάδων του στόλου και σε άλλα στρατηγικά σημεία.

Την ίδια ώρα η επαγρύπνηση και ο δείκτης ετοιμότητας έχουν επαυξηθεί στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, χρησιμοποιώντας στο έπακρο το «όπλο» του αιφνιδιασμού.