Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Gripen E: Το σουηδικό μαχητικό πάνω από το Αιγαίο, σε ρόλο κυνηγού F-35; ΒΙΝΤΕΟ

onalert Ακρογωνιαίος λίθος των Ενόπλων μας Δυνάμεων ήταν και παραμένει η Πολεμική Αεροπορία. Μια αεροπορία η οποία έχει να προστατεύσει το ...


onalert Ακρογωνιαίος λίθος των Ενόπλων μας Δυνάμεων ήταν και παραμένει η Πολεμική Αεροπορία. Μια αεροπορία η οποία έχει να προστατεύσει το πιο θερμό αρχιπέλαγος στον πλανήτη, κατοικημένα νησιά στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας, έναν αδερφό κράτος, την Κύπρο (που δεν είναι μακριά από τις καρδιές μας, αλλά πολύ κοντά) και που έχει ήδη υποστεί μία εισβολή, και τέλος την ΑΟΖ της χώρας μας η οποία κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων.




Όταν λοιπόν ο πανίσχυρος γείτονας έχει στην διάθεση του 200+ εκσυγχρονισμένα μαχητικά F 16, σκοπεύει να παραλάβει έναν αριθμό μαχητικών πέμπτης γενιάς τύπου F-35 (το αν θα τα παραλάβει, και πότε, και πόσα, δεν το ξέρουμε, ίσως δεν το ξέρουν και οι ίδιοι οι γείτονες), σχεδιάζει την κατασκευή του δικού του μαχητικού, που θα παράγεται στο δικό στο δικό του έδαφος, του TFX, η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ δικαιολογία για τις επόμενες γενιές και για απώλεια εθνικού εδάφους, το γεγονός ότι «λεφτά δεν είχαμε αλλά δίναμε επιδόματα». Κινδυνεύουμε με αυτό τον τρόπο να χαρακτηριστούμε μιλιταριστές (και «υπάλληλοι» και πως «προωθούμε όπλα» και «μπλα μπλα μπλα») αλλά το προτιμούμε αυτό από το να συναινέσουμε στην άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της μαχητικής ικανότητας των ενόπλων δυνάμεων.

Αργά ή γρήγορα η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να προχωρήσει στην προμήθεια ενός Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους. Στο παρόν άρθρο, κάνουμε το συλλογισμό της πιθανότητας ενός ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού ότι θα μπορούσαν να συμμετέχουν χώρες της Συμμαχίας ή που έχουν στενούς δεσμούς με την Συμμαχία. Στην περίπτωση βέβαια πάντα που η ΠΑ δεν αποφασίσει πως χρειάζεται ένα μαχητικό 5ης γενιάς, αλλιώς μαθηματικά πλέον πάμε στο F-35.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.onalert.gr/stories/gripen-e-to-souhdiko-maxhtiko-panw-apo-to-aigaio-se-rolo-kunhgou-f-35/70420