Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυση - καταπέλτης από τον αδελφό του 99ου (;;;) θύματος της φωτιάς στο Μάτι... της Ελισάβετ!

Το χάος που επικρατούσε την ώρα της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι περιγράφει στη μήνυσή του, ο αδελφός της Ελισάβετ Χαρδαλούπα, στη μήν...



Το χάος που επικρατούσε την ώρα της καταστροφικής φωτιάς στο Μάτι περιγράφει στη μήνυσή του, ο αδελφός της Ελισάβετ Χαρδαλούπα, στη μήνυση που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του Αντώνη Φούσα.

Η 26χρονη κοπέλα, που είναι το 99ο θύμα της πύρινης λαίλαπας , έδινε μάχη για 50 ημέρες στην ΜΕΘ, όμως, τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου.




Στην φονική πυρκαγιά, εκτός από την Ελισάβετ βρισκόταν και η μητέρα της, η οποία επίσης βρήκε φρικτό θάνατο.

Ο Ιωάννης Χαρδαλούπας, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ελλάδα από τις 21 Ιουλίου για διακοπές. Την ώρα που οι φλόγες έζωσαν το σπίτι του στον Νέο Βουτζά ήταν εκεί με τη μητέρα του Μαρία Μοσχού και την αδελφή του. Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική.

Αναφέρει πως την ώρα της καταστροφής δεν βρισκόταν πουθενά ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα. Όταν κατάφεραν να βρουν ένα περιπολικό της αστυνομίας, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέστησαν να φύγουν, "για καλό και για κακό", όπως τους είπαν χαρακτηριστικά.

Όταν κατάφεραν να φθάσουν στο νοσοκομείο, χάθηκαν πολύτιμες ώρες, για το πού θα έπρεπε να μεταφερθούν οι δύο σοβαρά τραυματίες. Και όταν επιχείρησε να στείλει την αδελφή του σε ειδικευμένο νοσοκομείο στις ΗΠΑ, συνάντησε το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Επειδή είχαν χαθεί τα έγγραφα της αδελφής του, του ζητούσαν πληρεξούσιο, αλλά αυτό δεν μπορούσε να γίνει, καθώς η κοπέλα βρισκόταν σε καταστολή.

"Είναι προφανές, ότι η ευθύνη των αρμοδίων για τον τραγικό θάνατο της μητέρας και αδελφής μας είναι τεράστια, αυτονόητη και εγκληματική", καταλήγει στη μήνυσή του ο κ. Χαρδαλούπας.