Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πίνουν, αψηφούν τις οδηγίες, βουτούν στη θάλασσα και πνίγονται - Τελευταίο θύμα ένας 77χρονος ιταλός γιατρός

Δεν έχει τελειωμό η λίστα των λουόμενων που είτε επειδή αψηφούν τις οδηγίες των ναυαγοσωστών, είτε γιατί έχουν πιει αρκετό αλκοόλ πριν, βου...


Δεν έχει τελειωμό η λίστα των λουόμενων που είτε επειδή αψηφούν τις οδηγίες των ναυαγοσωστών, είτε γιατί έχουν πιει αρκετό αλκοόλ πριν, βουτούν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, κυρίως στην Κρήτη.




Τελευταίο περιστατικό ένας Iταλός τουρίστας που ήρθε για διακοπές στην Κρήτη και άφησε την τελευταία του πνοή.

Όλα συνέβησαν σύμφωνα με το cretapost, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ο Ιταλός γιατρός αψηφώντας την κόκκινη σημαία αλλά και τα σφυρίγματα του ναυαγοσώστη στην παραλία Γλάρος του δήμου Χανίων βούτηξε στη θάλασσα.

Δεν πρόλαβε να περάσει ένα λεπτό κια συνέβη το κακό. Ο άτυχος 77χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα και λιποθύμησε.

«Αμέσως βουτάει στην θάλασσα ο ναυαγοσώστης που βρισκόταν στον πύργο και μπαίνει μέσα για να τον σώσει. Όταν τον πλησίασε είδε πως ήδη είχε λιποθυμήσει γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα είχε και κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Τον βγάζει έξω και πάμε δύο ακόμα ναυαγοσώστες και του κάνουμε ΚΑΡΠΑ ενώ έχει ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ», δήλωσε ο ναυαγοσώστης, Παύλος Λιτινάκης.




Δυστυχώς όμως, ο άτυχος γιατρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Οι ιστορίες που περιγράφει ο ναυαγοσώστης Παύλος Λιτινάκης ο οποίος καθημερινά, μαζί με τους συναδέλφους του, προσπαθεί να συμμορφώσει τους τουρίστες, είναι πραγματικά απίστευτες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός τουρίστα που βούτηξε στην επικίνδυνη θάλασσα την ώρα που έβλεπε πως ένα συνάνθρωπος του είχε χάσει την ζωή του.

«Την ώρα που βγάλαμε έξω τον Ιταλό γιατρό και του κάναμε ΚΑΡΠΑ βλέπουμε έναν δεύτερο τουρίστα να βουτάει στην θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή είχε έρθει και το ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα ο ένας ναυαγοσώστης να φεύγει για να πάει να τον σώσει. Ο δεύτερος τουρίστας, επίσης ηλικιωμένος, είχε λιποθυμήσει. Ο ναυαγοσώστης βουτάει και τον βγάζει στην αμμουδιά. Του δίνει μία γερή γροθιά στο στέρνο και συνέρχεται βγάζοντας το νερό που είχε καταπιεί. Τότε βέβαια καταλάβαμε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση», επισημαίνει ο κ. Λιτινάκης ο οποίος παράλληλα τονίζει πως οι τουρίστες δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν την επικινδυνότητα της θάλασσας.

«Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τουρίστες που αψηφούν τις καιρικές συνθήκες και δεν παίρνουν σοβαρά ούτε τις κόκκινες σημαίες, ούτε τα σφυρίγματά μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τους φωνάζουμε να βγουν έξω, βγαίνουν και όταν γυρίζουμε την πλάτη μας ξαναμπαίνουν», τόνισε σχετικά ο κ. Λιτινάκης.

Πηγή: cretapost.gr