Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΥΡ για Διάλυση...!!! ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ.... Αλβανοί και φανατικοί ΨευτοΜακεδόνες στα Σκόπια...!!! Θα το γυρίσουν το ΕΝΟΠΛΟ πριν το Δημοψήφισμα...;;;

Το δημοψήφισμα που έχει προγραμματισθεί στις 30 Σεπτεμβρίου για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα του κράτους, ...


Το δημοψήφισμα που έχει προγραμματισθεί στις 30 Σεπτεμβρίου για την αποδοχή ή όχι της συμφωνίας με την Ελλάδα για το όνομα του κράτους, ως Βόρεια Μακεδονία, έχει αφορμή για να γίνουν στόχοι των επιθέσεων των αντίπαλων μερών, οι Αλβανοί των Σκοπίων.





Κατηγορούνται από την πλευρά των αντίθετων προς το δημοψήφισμα ως ‘καταστροφικό στοιχείο’ της χώρας, γιατί υποστηρίζουν την κατάρρευση της ταυτότητας, της γλώσσας και του πολιτισμού της «Μακεδονίας».

Ένας εκ των ηγετών που προηγούνται κατά του δημοψηφίσματος είναι ο Γιάνκο Μπάτσεφ, του φιλορωσικού κόμματος της «Ενωμένης Μακεδονίας» που δηλώνει ότι το δημοψήφισμα θα αποτύχει και επειδή είναι γνωστό αυτό, η Αλβανία και ο Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια, άρχισαν να εκφοβίζουν το λαό ότι υποτίθεται θα γίνει πόλεμος, εάν αποτύχει το δημοψήφισμα.




Ο Μπάτσεφ θεωρεί υπαίτιους για όλες αυτές τις αλλαγές του Αλβανούς των Σκοπίων, κατά των οποίων απευθύνεται με προσβλητικές λέξεις.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το δημοψήφισμα δεν θα πετύχει και τώρα ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζαέφ, ζητάει άλλοθι για το δημοψήφισμα και φοβίζει τους ανθρώπους και όπως μπορείτε να δείτε, το ίδιο πράττει και ο Αμερικανός πρέσβης (Τζες)Μπέιλι, επίσης, τα αλβανικά κόμματα (τα οποία αναφέρει ως ‘αλβανοειδή κόμματα’) έχουν αρχίσει να μιλούν ανοιχτά ότι θα υπάρξει πόλεμος σε περίπτωση αποτυχίας του δημοψηφίσματος. Έτσι, ο λαός φοβάται, όπως και η κυβέρνηση ότι το δημοψήφισμα δεν θα πετύχει», είπε ο Μπάτσεφ.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η εισαγγελική αρχή δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την υπόθεση και αν διαπιστώσει ότι υπάρχει προσβλητικό περιεχόμενο θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα. Η κυβέρνηση με τη σειρά της αντέδρασε καταδικάζοντας τις δηλώσεις αυτές και απαίτησε να μην επαναληφθούν παρόμοιες πρακτικές.

«Στη δημοκρατική ιστορία της «Μακεδονίας», κανένας πολιτικός, ανοιχτά, μέσω της τηλεόρασης, δεν χρησιμοποίησε ομιλία μίσους εναντίον μιας συγκεκριμένης εθνικής κοινότητας και αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Οι ηγέτες τέτοιων κομμάτων όχι μόνοι διευρύνουν την ξενοφοβία αλλά επιδιώκουν να μποϊκοτάρουν το μέλλον της ‘Μακεδονίας’, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

Ως αποκορύφωμα της ρητορικής μίσους των Σλάβων κατά των Αλβανών ήταν η περίπτωση των γεγονότων της 2ας Αυγούστου, την Ημέρα του Ίλιντεν, όταν οι οπαδοί του VMRO-DPMNE φώναζαν συνθήματα όπως: «θάλαμοι αερίων για τους Αλβανούς» και «Καλός Αλβανός ο νεκρός Αλβανός».

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, αλλά η έρευνα δεν προχώρησε.

Τέτοιες προκλήσεις θεωρούνται φλεγμονώδεις και ρατσιστικές και εκφράζονται πάντοτε σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων ή πολιτικών και διεθνοτικών κρίσεων, οι οποίες είναι πολυάριθμες από την ανεξαρτησία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, όπως σημειώνεται.

(kosova.info, evropaelire.org, botasot.info, zhurnal.mk κλπ)
--
The Hellenic Information Team