Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν με τον Έβρο - Αυξήθηκαν κατά 122% οι αφίξεις μεταναστών σε ένα χρόνο

Αποκαλυπτικά και συγχρόνως δραματικά είναι τα στοιχεία για το μεταναστευτικό που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο dpa. Μέσα σε ένα χ...



Αποκαλυπτικά και συγχρόνως δραματικά είναι τα στοιχεία για το μεταναστευτικό που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο dpa. Μέσα σε ένα χρόνο, οι αφίξεις νέων μεταναστών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 122%! Και σε αυτό φαίνεται πως έχει βάλει το… χεράκι του ο Ερντογάν!




Μέχρι τις 8 Ιουλίου, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 24.000 νέες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, ένας αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Αυτό δήλωσε στο dpa ο Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας.




Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσφυγικές ροές δια μέσω του Έβρου παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Από τις αρχές του χρόνου έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού που χωρίζει τις δυο χώρες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε είναι η τραγωδία με τη μητέρα και δυο ανήλικα παιδιά της. Η άτυχη μάνα και το μικρότερο αγοράκι της βρέθηκαν νεκροί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου παιδιού συνεχίζονται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Το παιχνίδι του Ερντογάν με τον Έβρο
Σύμφωνα με το dpa, πρόσφατα, κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης παρέπεμπαν στο ότι η προσφυγική συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, που υπεγράφη το 2015, δεν συμπεριλαμβάνει τα σύνορα στον Έβρο. Οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία αφορούν μόνον ανθρώπους που έφτασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης. Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν ισχύει για την περιοχή του Έβρου, η Άγκυρα δεν έχει ουσιαστικά κίνητρο να εμποδίσει τους πρόσφυγες από το επικίνδυνο ταξίδι μέσω του ποταμού, φέρεται να αναφέρει η ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τον αυστριακό ειδικό ο οποίος αγωνίζεται εδώ και 17 χρόνια κατά των διακινητών και του εμπορίου λευκής σαρκός, η κατάσταση ενδέχεται να κλιμακωθεί εκ νέου εάν επιδεινωθεί η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που σήμερα εργάζονται στην Τουρκία, χάσουν τη δουλειά τους. «Στην περίπτωση αυτή εκατοντάδες χιλιάδες θα ήταν στο δρόμο και θα επιχειρούσαν να έρθουν στην Ευρώπη».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.