Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εδώ συνέλαβαν τον έναν από τους δραπέτες της Αργυρούπολης – Κρύφτηκε στη ντουλάπα – Πως έφτασε η αστυνομία στο Κίτσι – Δεν πήρε κανείς χαμπάρι την επιχείρηση

Σε απομονωμένη κατοικία στο Κίτσι Κορωπίου κρυβόταν ο ένας από τους κακοποιούς που το έσκασαν από την Αργυρούπολη - Προσπάθησε να κρυφτεί σ...


Σε απομονωμένη κατοικία στο Κίτσι Κορωπίου κρυβόταν ο ένας από τους κακοποιούς που το έσκασαν από την Αργυρούπολη - Προσπάθησε να κρυφτεί σε ντουλάπα κάτω από ρούχα και χαλιά για να μην τον βρουν - Σε πρώτο του ξάδερφο ανήκει το σπίτι όπου κρυβόταν - Βήμα βήμα πως έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη του 24χρονου Γκερτιάν Βρουσάι







Ένα απομονωμένο σπίτι στο Κίτσι Κορωπίου είχε γίνει το κρησφύγετο του ενός από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (19.06.2018) είχαν καταφέρει να το σκάσουν από αστυνομικό τμήμα στην Αργυρούπολη.

Ο 24χρονος Γκερτιάν Βρουσάι είναι ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.06.2018) μετά από επιχείρηση της αστυνομίας. Μιας επιχείρησης που έγινε υπό άκρα μυστικότητα για να… πιαστεί «στον ύπνο» ο δραπέτης.

Το σπίτι, που ανήκει σε πρώτο ξάδερφο του κατηγορούμενου, βρίσκεται σε απομονωμένο σημείο. Ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους που το επέλεξε για να κρυφτεί μετά την απόδραση από την Αργυρούπολη.


Πως έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη
Η πολύ καλή δουλειά που είχαν κάνει οι άνδρες της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής κατά τη διάρκεια της εξάρθρωσης της σπείρας, φαίνεται πως οδήγησε στη σύλληψη ενός εκ των δραπετών.

Από τις τότε έρευνες και την παρακολούθηση των δραστών (σ.σ. φέρονται να είχαν κάνει τουλάχιστον 72 κλοπές σε σπίτια στα βόρεια και ανατολικά προάστια), η αστυνομία είχε «μαρκάρει» και τα σπίτια συγγενικών τους προσώπων. Ένα από αυτά ήταν και το σπίτι στο Κίτσι, όπου συνελήφθη ο 24χρονος. Η μονοκατοικία ανήκει σε πρώτο ξάδερφο του Βρουσάι. Από την πρώτη στιγμή μετά την απόδραση, οι άνδρες της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής άρχισαν να «χαρτογραφούν» τα σπίτια αυτά. Και να ερευνούν τις περιοχές.

Κάπως έτσι έφτασαν και στο σπίτι στο Κορωπί. Η παρακολούθηση ήταν διακριτική, αφού κανείς δεν ήθελε να τιναχθεί η επιχείρηση στον αέρα και να διαφύγει ξανά ο καταζητούμενος. Κατά τη διάρκειά της, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν κίνηση μέσα στη μονοκατοικία, που… εξωτερικά έμοιαζε κλειστή.

Έτσι, κατάλαβαν πως ο 24χρονος είχε βρει εκεί καταφύγιο και τα ξημερώματα του Σαββάτου αποφάσισαν να κάνουν έφοδο.





Κρύφτηκε στη ντουλάπα
Η επιχείρηση από τους άνδρες της Ασφάλειας οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, ο 24χρονος κακοποιός προσπάθησε να κρυφτεί για να μην τον βρουν. Μπήκε σε μια ντουλάπα και κρύφτηκε κάτω από ρούχα και χαλιά. Αλλά τη σύλληψη δεν κατάφερε να την αποφύγει, παρ’ ότι αντιστάθηκε. «Είχαμε συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 24χρονος κρυβόταν σε σπίτι συγγενών του στο Κορωπί. Η αστυνομική επιχείρηση ήταν άριστα οργανωμένη και δεν άφησε περιθώρια διαφυγής στον δράστη», τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

Φαίνεται όμως ότι η πληροφορία για το που κρυβόταν ο ένας από τους τρεις δραπέτες δεν ήταν η μοναδική που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Σε εξέλιξη έρευνα και επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και των άλλων δυο κακοποιών, ηλικίας 31 και 28 ετών. Οι έρευνες εστιάζουν σε δυο μονοκατοικίες, στη Λούτσα και το Κορωπί.

Έτσι δραπέτευσαν από την Αργυρούπολη
Το πρωί της Τρίτης (19.06.2018), γύρω στης 06:30, διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς πως οι τρεις από τους πέντε Αλβανούς κακοποιούς, είχαν γίνει «καπνός», αφού πρώτα είχαν λιμάρει τα κάγκελα της τουαλέτας, στο κελί που κρατούνταν, δημιουργώντας μια «τρύπα» 30χ30.

Επειδή βρισκόταν στον πρώτο όροφο, και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να πηδήξουν από ύψος 7 μέτρων, πιάστηκαν στην υδρορροή και… σαν αίλουροι, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να προσγειωθούν στον προαύλιο χώρο, σε απόσταση λιγότερη των δυο μέτρων από το κουβούκλιο του Αστυνομικού φρουρού του Τμήματος, ο οποίος δεν αντελήφθη το παραμικρό.

Ο Γκερτιάν Βρουσάι στη φωτογραφία που έδωσε πριν μερικές μέρες η Ασφάλεια
Οι τρεις σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, ανάμεσα τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας, πέρασαν από την τρύπα που είχαν δημιουργήσει λόγο σωματοδομής και ύψους. Χωρούσαν εν’ ολίγοις στην τρύπα που δημιούργησαν με λίμα, η σιδηρόλαμα, και έτσι “πέταξαν” προς την ελευθερία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως “πέρασε” στο κελι το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα, καθώς στην τουαλέτα δεν βρέθηκε κάποιο αντικείμενο, που είναι δυνατόν να έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κοπούν τα κάγκελα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr, οι κακοποιοί είχαν όλο το βράδυ ανοιχτή την βρύση στην τουαλέτα του κελιού, προκειμένου να μην ακούγεται ο θόρυβος, από τις “εργασίες” που έκαναν στα κάγκελα του παραθύρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.