Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά θα εφαρμόσει ο Ερντογάν αν κερδίσει τις εκλογές - Όλο το νεοοθωμανικό στρατηγικό του σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή

Στο άρθρο που ακολουθεί, ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ –γενικός διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak, επικοινωνιακής ναυαρχίδας του Ερντογάν– περιγ...


Στο άρθρο που ακολουθεί, ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ –γενικός διευθυντής της εφημερίδας Yeni Şafak, επικοινωνιακής ναυαρχίδας του Ερντογάν– περιγράφει το ιδεολογικό εθνοθρησκευτικό δόγμα του φιλόδοξου Τούρκου προέδρου, που συνοψίζεται στη διεκδίκηση των εδαφών του Εθνικού Όρκου.






Το κείμενο δε αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί δημοσιεύεται την παραμονή των εκλογών και αποτελεί έκκληση προς τους Τούρκους πολίτες που ενστερνίζονται τα ιδεολογικά... νάματα του AKP και του Ερντογάν.
Οι αναγνώστες μας πρέπει να συγκρατήσουν ότι ο συγγραφέας του άρθρου δεν είναι ένας απλός αρθρογράφος, αλλά, όπως έχει αποδειχτεί και από άλλα άρθρα του που έχουν δημοσιευτεί σε κρίσιμες περιστάσεις, αποτελεί την ιδεολογική εμπροσθοφυλακή του Ερντογάν και του AKP. Μοιάζει να είναι ο άνθρωπος που σχεδιάζει και χαράσσει το δρόμο, και στη συνέχεια ακολουθεί η υλοποίηση και η πορεία από τον Ερντογάν και το τουρκικό κράτος. Το άρθρο αυτό θα πρέπει να διαβαστεί σ’ αυτό το πλαίσιο.
Σ.Κ.

Γράφει ο İbrahim Karagül στην εφ. Yeni Şafak:






Δεν είναι πλέον δυνατόν να σταματήσει κανείς την Τουρκία. Από τούδε και στο εξής κανείς δεν θα μπορέσει να θέσει αυτή τη χώρα υπό κηδεμονία και να την κάνει υποχείριό του. Είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, είτε οι ευρωπαϊκές χώρες, είτε άλλη χώρα ή δύναμη, κανείς δεν θα μπορέσει να βάλει την Τουρκία σε υποζύγιο. Δεν είναι δυνατόν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την Τουρκία είτε με εξωτερική επέμβαση είτε από το εσωτερικό, μέσω των «εσωτερικών συνεργατών» τους.
Κι αυτό επειδή ήδη η Τουρκία είναι ένα από τα κέντρα της παγκόσμιας εξουσίας και δεν έχει πλέον ανάγκη τέτοιες σχέσεις μονόπλευρης εξάρτησης και δεν πρόκειται να έχει στο μέλλον.
Οι ΗΠΑ δεν μας δίνουν τα F-35, έχουν ξεκινήσει το εμπάργκο όπλων, οι χώρες της ΕΕ προσπάθησαν να παρέμβουν στις εκλογές και έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα μυστικό εμπάργκο, το Ισραήλ έχει λάβει θέση απέναντί μας, οι συνεργάτες όλων αυτών στο εσωτερικό τα έχουν χάσει, θόλωσε το μυαλό τους, ορισμένες αραβικές χώρες έχουν χρησιμοποιηθεί ως ελεύθεροι σκοπευτές, τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν κινητοποιηθεί... Όμως κανείς δεν μπορεί να μας κάνει τίποτα, οι επεμβάσεις τους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Με τέτοιες μεθόδους όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να θέσουν την Τουρκία υπό τον έλεγχό τους, αλλά ούτε καν να της ασκήσουν επιρροή.
Μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου θα έχουν τελειώσει οι συζητήσεις για τα εσωτερικά μας και θα γίνουμε μια χώρα εξωστρεφής, που ανοίγεται στον κόσμο. Δεν θα είμαστε πλέον μια χώρα εσωστρεφής, αλλά μια χώρα που δεσπόζει στην περιοχή και τον κόσμο. Μια χώρα που δεν θα αγωνίζεται να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα, αλλά μια ανερχόμενη δύναμη με εξαιρετική περιφερειακή κινητικότητα. Θα δούμε μια χώρα που δεν θα συζητάνε για τα εσωτερικά της αλλά για τα όσα κάνει έξω από τα σύνορά της.

Θα δούμε μια Τουρκία που δεν θα προσπαθεί να νικήσει την τρομοκρατία στο έδαφός της, αλλά εκεί όπου είναι οι ρίζες της και η πηγή της. Θα δούμε μια χώρα που όχι μόνο δεν γίνονται εις βάρος της επιχειρήσεις, αλλά θα διεξάγει επιχειρήσεις στο εξωτερικό· μια χώρα που δεν θα αντιμετωπίζει τις απειλές στα σύνορά της, αλλά θα αμύνεται στην πηγή τους, εκεί από όπου προέρχονται.
Τώρα πλέον δεν θα μιλάμε γι’ αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά ο κόσμος θα συζητάει για μας, γι’ αυτά που κάνει η Τουρκία. Τώρα θα γίνουμε μια χώρα που δεν θα ενεργεί σύμφωνα με τα σχέδια που κάνουν οι άλλοι, αλλά θα ενεργεί σύμφωνα με τα δικά της περιφερειακά και παγκόσμια σχέδια. Τώρα πλέον μπαίνουμε σε μια περίοδο που δεν θα έχουν νόημα οι νουθεσίες εκείνων που μας υποδεικνύουν «τι λένε οι ΗΠΑ, τι λέει η ΕΕ και τι λέει το Ισραήλ, σε μια εποχή που θα ενισχυθούν οι φωνές εκείνων που λένε «ακούστε και λάβετε υπόψη σας αυτό που θα πει η Τουρκία».
Πιστέψτε το, όσο προχωράμε εμείς θα προχωράει και η γεωγραφία, όσο προχωράμε θα αλλάζει η ιστορία!
Η 24η Ιουνίου είναι η ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί η τελευταία φάση μιας διακυβέρνησης που επανενεργοποίησε τον πολιτικό γενετικό κώδικα της πορείας των Σελτζούκων, των Οθωμανών και των Τούρκων της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Συνεπώς, βάλτε πλάτη σ’ αυτήν τη νέα υψιπετή πορεία. Συμμετάσχετε στην τρίτη μεγάλη ιστορική διακυβέρνηση και πορεία της Ανατολίας. Και μην ξεχνάτε, όσο πορευόμαστε εμείς αυτήν την πορεία, αναλόγως θα προχωρούν και θα πορεύονται τα Βαλκάνια, ο Καύκασος, η Μεσοποταμία. Στο βηματισμό που θα δίνουμε εμείς θα προχωράει ολόκληρη η περιοχή. Όσο πορευόμαστε εμείς αυτήν την πορεία θα αλλάζουμε άλλη μια φορά την ιστορία, θα επανασχεδιάζουμε για άλλη μια φορά τη γεωγραφία. Όσο πορευόμαστε θα προχωρούν οι Σελτζούκοι, οι Οθωμανοί, οι Τούρκοι της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αυτό γινόταν πάντα επί χίλια χρόνια, αυτό θα γίνει και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/06/blog-post_492.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.