Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Επανάσταση» στην Κίνα: Θα επιτρέπουν στα ζευγάρια να κάνουν όσα παιδιά θέλουν

Αλλαγές στο καθεστώς της τεκνοποίησης θέλει να κάνει η Κίνα με τους ιθύνοντες να σκέφτονται μέχρι το 2019 να επιτρέπουν στις οικογένειες να...


Αλλαγές στο καθεστώς της τεκνοποίησης θέλει να κάνει η Κίνα με τους ιθύνοντες να σκέφτονται μέχρι το 2019 να επιτρέπουν στις οικογένειες να αποκτούν όσα παιδιά θέλουν.




Το κινεζικό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να γίνει έρευνα για τις επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή πολιτικής. Η σκέψη για αλλαγή του υπάρχοντος καθεστώτος ήρθε μετά από τις σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις που φέρεται να έχει προκαλέσει η πολιτική που επιτρέπει τα τελευταία 40 χρόνια στα ζευγάρια να αποκτούν μόλις ένα παιδί.

Οι Αρχές σκοπεύουν να λάβουν τις αποφάσεις τους στο τέλος του έτους και να θέσουν τις αλλαγές σε εφαρμογή από το 2019.




Η νέα πολιτική θα λέγεται πολιτική της «ανεξάρτητης γονιμότητας» καθώς τα ζευγάρια θα μπορούν να αποφασίζουν πόσα παιδιά θα κάνουν. Το 2015 η Κίνα χαλάρωσε τον αυστηρό περιορισμό του ενός παιδιού, επιτρέποντας δύο.

Αρχικά η πολιτική ενός παιδιού επικράτησε για την τιθάσευση του υπερπληθυσμού. Όμως τελικά διαπιστώθηκε πως η συγκεκριμένη πολιτική ήταν η αιτία να γερνά ο πληθυσμός πολύ γρηγορότερα.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι το 2030 οι άνω των 60 ετών θα αποτελούν το 25% του πληθυσμού έναντι 13% το 2010, ενώ το 2015 καταγράφηκε πτώση στον αριθμό των γεννήσεων.

Επίσης, οι οικογένειες γενικά προτιμούσαν να κάνουν αγόρια και επέλεγαν το φύλο του μωρού, γεγονός που προκάλεσε «έλλειμμα» 30 εκατομμυρίων γυναικών στη χώρα!

Μάλιστα, όσοι γονείς δεν συμμορφώνονταν με το καθεστώς, υποχρεούνταν να πληρώνουν πρόστιμα ή να μεγαλώνουν τα παιδιά τους κρυφά!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.