Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ - «ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ» των τούρκων.... Μτάθεση στην Πρεσβεία μας στην Άγκυρα πήραν ΜΗΤΡΕΤΩΔΗΣ και ο ΚΟΥΚΛΑΤΖΗΣ με απόφαση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων...!!!

Την μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατού...


Την μετάθεση στην διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου όταν και συνελήφθησαν από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αποφάσισε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).




Όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Πάνος Καμμένος, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που παραμένουν στις τουρκικές φυλακές χωρίς κατηγορητήριο, θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού. Αυτό το αίτημα, ήρθε να υλοποιήσει το ΣΑΓΕ μεταθέτοντας τους δύο στρατιωτικούς σε «αποστολή εξωτερικού» και ειδικότερα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας..




Με την κίνηση αυτή, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». Ως τέτοιοι θεωρούνται άλλωστε και ο Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) Αγκύρας μαζί με τους ακολούθους των τριών Κλάδων και τους βοηθούς τους, κατά τα ειωθότα και τη διεθνή πρακτική, παρότι στρατιωτικοί.

Η σημερινή απόφαση του ΣΑΓΕ, θα προωθηθεί άμεσα προς το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι και το καθ’ ύλην αρμόδιο για να την αποδεχτεί. Στη συνέχεια το ΥΠΕΘΑ θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης, με την κατάθεση σε κάποιο από τα σχέδια νόμου που θα κατατεθούν λίαν συντόμως στη Βουλή.

Η συγκεκριμένη κίνηση προχώρησε και υλοποιήθηκε για τρεις λόγους:

1.Νομικό, που θα αποτελέσει τον άσσο στο μανίκι της υπερασπίσεως του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Κούκλατζη στο νέο αίτημα αποφυλακίσεώς τους που θα υποβληθεί λίαν συντόμως, καθώς έτσι τα δυο στελέχη του Στρατού μας αποκτούν «μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα» και έτσι καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα της τουρκικής δικαιοσύνης.

2.Οικονομικό, καθώς έτσι υλοποιείται η υπόσχεση των ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, σε μία προσπάθεια τονώσεως του ηθικού τους αλλά και καλύψεως των αναμφισβήτητων εξόδων των οικογενειών τους, για να λαμβάνουν «αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό».

3.Ηθικής τάξεως, καθώς με τον τρόπο αυτό – εκτιμούν πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ – ότι καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ότι οι ΕΔ δεν ξεχνούν τα στελέχη τους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.