Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να πεθάνεις, ναζί, να πάθουν καρκίνο τα παιδιά σου» Εμετός από κατάρες και απειλές στον Λόρις Κάριους της Λίβερπουλ! ΒΙΝΤΕΟ

Το κακό πρόσωπο των οπαδών (όχι όλων) της Λίβερπουλ "βλέπει" ο Λόρις Κάριους - Κατάρες, απειλές και μηνύματα "να πεθάνεις σε...


Το κακό πρόσωπο των οπαδών (όχι όλων) της Λίβερπουλ "βλέπει" ο Λόρις Κάριους - Κατάρες, απειλές και μηνύματα "να πεθάνεις σε μια τρύπα" για τον τερματοφύλακα των reds - Τον αποκάλεσαν ακόμη και Ναζί (!) και απείλησαν την οικογένειά του! -





Ευτυχώς, υπάρχουν και φωνές που στηρίζουν τον 24χρονο γκολκίπερ μετά τα δυο τραγικά λάθη στον τελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ - Πλάνταξε στο κλάμα το Γερμανός κίπερ, ζητούσε συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας του





Το ποδόσφαιρο είναι παραδοσιακά το άθλημα των λαθών. Αν ο αντίπαλος δεν κάνει λάθος, δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να νικήσεις. Είναι νόμος. Ένας νόμος που επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27.05.2018) στο θρυλικό Ολιμπίνσκι του Κιέβου. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύθηκε τα δυο (τραγικά είναι η αλήθεια) λάθη του Λόρις Κάριους. Νίκησε τη Λίβερπουλ και κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Champions League.

Ο τελικός του Κιέβου ήταν ο τελικός των δακρύων. Και είχε τρεις μεγάλους πρωταγωνιστές: τον Μοχάμεντ Σαλάχ που τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε νωρίς. Τον Γκάρεθ Μπέιλ που μπήκε αλλαγή και πέτυχε δυο γκολ χαρίζοντας στην ομάδα του το 13ο πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας της. Και φυσικά τον Λόρις Κάριους. Τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ που, ναι, «χάρισε» δυο γκολ στη Ρεάλ.

Ο Κάριους έκανε λάθη, ναι. Ο Κάριους φάνηκε κατώτερος της περίστασης. Ο Κάριους είναι 24 ετών. Και είναι άνθρωπος. Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και δεν του αξίζει, όπως δεν αξίζει σε κανέναν, να γίνεται δέκτης μηνυμάτων του τύπου «να πεθάνεις σε μια τρύπα».


Φωτογραφία Reuters
Όταν μετά το σφύριγμα της λήξης ο Γερμανός γκολκίπερ, πλαντάζοντας στο κλάμα, ζητούσε συγγνώμη από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, η στιγμή ήταν συγκλονιστική. Γιατί εκείνοι που βρέθηκαν στο Ολιμπίνσκι, τον χειροκρότησαν. Τον αποθέωσαν. Του φώναζαν you will never walk alone.





Δεν άργησαν να εμφανιστούν και τα μηνύματα στα social media που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. Η οργή είναι δικαιολογημένη ίσως. Οι απειλές όχι. «Τα αγόρια μου της Λίβερπουλ πάλεψαν σκληρά και είμαι περήφανος για εκείνους. Εκτός από τον Κάριους, μπορεί να πεθάνει σε μια τρύπα», έγραψε ένας οπαδός της Λίβερπουλ.

«Ελπίζω ο Κάριους να γ@@@ πεθάνει» έγραψε ένας άλλος. Κάποιος άλλος έφτασε στο σημείο να τον αποκαλέσει Ναζί εξαιτίας της γερμανικής καταγωγής του. Άλλος, τα έβαλε ακόμη και με την οικογένειά του! «Φύγε από την ομάδα ή πέθανε» έγραψε κάποιος άλλος.

Μέσα στον εμετό των απειλητικών μηνυμάτων προς τον Κάριους, ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι που τον υπερασπίζονται. Ποιος μπορεί να πει ότι η στιγμή που ο Μπέιλ, ο άνθρωπος που ανάγκασε τον Γερμανό στο δεύτερο μοιραίο λάθος του, έτρεξε να τον αγκαλιάσει και να τον παρηγορήσει δεν ήταν συγκλονιστική. Δεν ήταν η πεμπτουσία του αθλητισμού.

Δεν είναι μόνο ο Μπέιλ που στάθηκε στο πλευρό του νεαρού γκολκίπερ. Όσοι τον βρίζουν χυδαία και «ζητούν» να πεθάνει είναι η μειοψηφία. Γιατί και όσοι βρέθηκαν στο Κίεβο τον χειροκρότησαν και άλλοι στα social media τον στήριξαν. Και έκραξαν όσους τον απειλούν.

«Ο Κάριους έκανε δυο τρομακτικά λάθη τα οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ. Αλλά όλοι αυτοί που tweet-αρουν πως ελπίζουν να πεθάνει, ή να αυτοκτονήσει, ή να πάθουν καρκίνο οι γιοί του… Θα πρέπει να κοιτάξετε καλά τους εαυτούς σας», έγραψε κάποιος.

Για άλλους, η κίνηση του Κάριους να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας του, έδειξε πολλά. Και κυρίως, όσοι στέκονται στο πλευρό του ζητούν απ’ όλους να θυμούνται πως ο Κάριους είναι άνθρωπος…


Όσοι στέκονται στο πλευρό του Λόρις Κάριους τονίζουν και κάτι ακόμα: ότι κανείς από τους συμπαίκτες του δεν έτρεξε να τον παρηγορήσει. Μόνο παίκτες της Ρεάλ. «Ούτε ένας παίκτης της Λίβερπουλ δεν παρηγόρησε τον Κάριους. Μόνο οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης», έγραψε κάποιος.

«Καημένε Κάριους. Τον άφησαν να κλαίει στο γρασίδι. Οι παίκτες της Ρεάλ πήγαν να τον στηρίξουν αλλά ΚΑΝΕΙΣ από την ομάδα του. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή στη ζωή του». Κάποιος μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά πως ο Χέντερσον δεν πλησίασε τον 24χρονο κίπερ, αλλά το έκανε εκτός από τον Μπέιλ, ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος… «Ο Κάριους ήταν πεσμένος στο γήπεδο για 10 λεπτά και ο Χέντερσον δεν πήγε ούτε μια φορά κοντά του, αντίθετα πήγε ο Ράμος; Και είστε εξοργισμένοι που αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι αρχηγός της Αγγλίας (σ.σ. της Εθνικής στο Μουντιάλ)», έγραψε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.