Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

A L E R T...!!! Απετράπη τελευταία στιγμή επίθεση με τοξικό δηλητήριο στη Γαλλία- Συνελήφθησαν δυο αδέλφια αιγυπτιακής καταγωγής

Μια νέα επίθεση απετράπη τελευταία στιγμή στη Γαλλία και δύο αδέλφια αιγυπτιακής καταγωγής συνελήφθησαν, όπως δήλωσε εκτάκτως σήμερα ο υπου...


Μια νέα επίθεση απετράπη τελευταία στιγμή στη Γαλλία και δύο αδέλφια αιγυπτιακής καταγωγής συνελήφθησαν, όπως δήλωσε εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.




«Δύο νέοι αιγυπτιακής καταγωγής που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επίθεση, με κάποιο εκρηκτικό ή ρικίνη, ένα εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο», δήλωσε ο υπουργός στο BFMTV.




Σημειώνεται, πως η ανακοίνωση αυτή έρχεται σχεδόν μία εβδομάδα μετά την τζιχαντιστική επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι από την οποία έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν πέντε.
Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη προέρχεται από τους κόκκους του φυτού Ricinus communis, από το οποίο εκχυλίζεται το καστορέλαιο, ενώ η ρικίνη μένει στην ίνα. Είναι μια γλυκοπρωτεΐνη που εμποδίζει την πρωτεϊνοσύνθεση στο κύτταρο, προκαλώντας κυτταρικό θάνατο. Η μέση θανατηφόρος δόση (LD50) με χορήγηση από το στόμα είναι 1-20mg και πολύ μικρότερη με εισπνοή ή ένεση. Χρησιμοποιήθηκε το 1978 στη δολοφονική επίθεση κατά του Βούλγαρου αντιφρονούντα Γκιόργκι Μακρόφ, ο οποίος πέθανε τρεις μέρες αργότερα στο νοσοκομείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.