Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ...! Καλύπτουν με γλυπτό του γλύπτη που ΞΕΣΗΚΩΣΕ το Παλαιό Φάληρο, ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ της Αλεξανδρούπολης...!!!

Ο Σύλλογος “Ελληνομουσείον Αίνου“ ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976, υιοθετώντας την επωνυμία αυτή σε ανάμνηση της Σχολής Μέσης Εκπ...


Ο Σύλλογος “Ελληνομουσείον Αίνου“ ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976, υιοθετώντας την επωνυμία αυτή σε ανάμνηση της Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης της Αίνου που ιδρύθηκε το 1652. Με ανάρτηση του στη σελίδα του στο fb, ο σύλλογος εκφράζει επιφυλάξεις για το σημείο που επιλέχθηκε για να τοποθετηθεί το γλυπτό Γεωργίου.




«Για όλα αυτά πιστεύουμε ότι ο χώρος του μνημείου των Ηρώων κάθε πόλης πρέπει να είναι οριοθετημένος και αισθητικά απαλλαγμένος από άλλες επιρροές.

Σαν Σύλλογος δεν είμαστε ενάντια στην τοποθέτηση νέων γλυπτών με συναφή συμβολισμό. Η τοποθέτηση όμως ενός γλυπτού πλησίον του Ηρώου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης που αποτελείται από 7 μορφές τοποθετημένες ανά ομάδα μια επάνω στην άλλη που αναπαριστάνουν Ανατάσεις δεν έχει καμία θέση και κανένα συμβολισμό στο χώρο του Ηρώου της πόλης» αναφέρει ο σύλλογος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο γλυπτό είναι του δημιουργού του Σατανόμορφού γλυπτού που ξεσήκωσε το Παλαιό Φάληρο και μάλιστα της ίδιας υφής και τεχνοτροπίας...



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.