Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ «ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ»...Τούρκος δικαστής για Έλληνες στρατιωτικούς: «Υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι»!

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών από τις αρχές Μαρτίου αποτελεί «αγκάθι» ανάμεσα στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας αλλά και μ...

Τούρκος δικαστής για Έλληνες στρατιωτικούς: «Υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι»!

Η υπόθεση των δύο Ελλήνων αιχμαλώτων στρατιωτικών από τις αρχές Μαρτίου αποτελεί «αγκάθι» ανάμεσα στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας αλλά και με τις Βρυξέλλες ειδικά μετά την χθεσινή «σουλτανική» παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στην Βάρνα όπου σύσσωμη η ευρωπαϊκή κοινότητα τάχθηκε στο πλευρό της Έλλαδας για άμεση απελευθέρωσή τους.





Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζηςοδηγήθηκαν σήμερα αιφνιδιαστικά ενώπιον των δικαστών προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής τους.

Κάτι τέτοιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Όμως, και αυτό το δεύτερο αίτημα που υπέβαλλαν οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων αξιωματικών απορρίφθηκε από τους δικαστές.




Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι«υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Υπενθυμίζεται ότι επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει απαγγελθεί! Σημειώνεται επίσης ότι οι δικηγόροι δήλωσαν ως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας εκείνη του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη αλλά ούτε και αυτό έγινε δεκτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είπαν ότι οι δύο Έλληνες έχουν δώσει τους κωδικούς των κινητών τους τηλεφώνων, έχουν συνεργαστεί με τις αρχές και ότι έχουν ζητήσει από το ελληνικό προξενείο να παραμείνουν εκεί, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Όλο το σκεπτικό του Τούρκου δικαστή

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Δηλαδή, με βάση το σκεπτικό, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι».

Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε. Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπόψη ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση».

Τέλος, υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».

Οι δυο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου.




Σημειώνεται ότι το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επιμένει να αναφέρει ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας και για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Πατέρας λοχία Κούκλατζη: «Δεν έχουμε ενημέρωση»

«Έχω δεχτεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πάμε την Παρασκευή για επισκεπτήριο κι ότι την Παρασκευή θα γίνει η αίτηση αποφυλάκισης των παιδιών. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αν κάτι επισπεύδεται σήμερα ή αύριο. Εμείς ό,τι ενημέρωση έχουμε από πλευράς Αδριανούπολης είναι από την πρόξενο και αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν πει κάτι» δήλωσε ο Νίκος Κούκλατζης.

Μητρετώδης: «Είχαν είκοσι μέρες τα κινητά αλλά δεν τα εξέτασαν»

«Δυστυχώς πριν από λίγο ενημερώθηκα κι εγώ. Δεν θα ήταν αποφυλάκιση αυτό που θα ζητούσαμε εμείς την Παρασκευή, θα ήταν υπό όρους απόλυση εν όψει της διαδικασιας αλλά και γιατί είμαστε εν αναμονή του πορίσματος του Εισαγγελέα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην εξέταση των υπηρεσιακών τηλεφώνων δεδομένου ότι τα δεδομένα δεν εξετάστηκαν . Θεωρώ οτι είναι μια πρακτική παρελκυστική, δεδομένου ότι υπήρχαν τα τηλέφωνα είκοσι μέρες στη διάθεση των αρχών και αυτοί θέλανε να εξετάσουν τα τηλέφωνα την εικοστή πρώτη ημέρα. Και τωρα θα περιμένουμε άλλες μέρες για να εξεταστεί κάτι πολύ απλό που ήδη έχει εξεταστεί και αυτή είναι η πρακτική τους», δήλωσε ο Άγγελος Μητρετώδης

Ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για 28η ημέρα.

Χωρίς κάποιο σχόλιο αναπαράγουν την είδηση τα τουρκικά μέσα. Η Milliyet έχει τίτλο «Αποφασίστηκε η συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών», ενώ η Sabah και η Vatan αναφέρουν «νέες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών» και στη λεζάντα τους σχολιάζουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της προφυλάκισής τους. pronews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.