Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

× ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»
Beaking News

Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018

ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΕ ΄ΓΕΙΑ ΡΕ! Γιατί έστειλε εξώδικο στον εκδότη του «Ρeriodista» ο Αντώνης Σαμαράς;Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του εκδότη του Periodista.gr, προκάλεσε το δημοσίευμα της ιστοσελίδας στις 29 Ιανουαρίου με τίτλο «Έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές: Οι "μαύρες σακούλες" του Σαμαρά – Τα ντοκουμέντα της πληρωμένης δημοσιογραφίας».


Στο εξώδικό του ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει: «Με έκπληξη και έντονη αγανάκτηση διαπίστωσα ότι στις 29.01.2018 και ώρα 11.13 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο “Έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές: Οι "μαύρες σακούλες" του Σαμαρά – Τα ντοκουμέντα της πληρωμένης δημοσιογραφίας”.
Στο εν λόγω δημοσίευμα εμπεριέχονται πλείστες ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την περίοδο 1991 – 1992, κατά την οποία διετέλεσα Υπουργός των Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οποίες αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο να πληγεί το ήθος και η πολιτική μου συνέπεια, προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Διότι μόνο ως συκοφαντικοί μπορούν να εκληφθούν οι χαρακτηρισμοί και οι αναφορές στο πρόσωπό μου, που συμπεριλαμβάνονται στο άνω άρθρο, όπως “έκανε καριέρα ως ‘μακεδονομάχος’ με 2 δισ. δραχμές», “να παριστάνει τον υπερπατριώτη”, “ως πότε ο Αντώνης Σαμαράς θα κοροϊδεύει το ελληνικό λαό παριστάνοντας τον μακεδονομάχο”, “ο πρώην ακροδεξιός πρωθυπουργός” ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι η σταθερότητα και η συνέπεια στις θέσεις μου για το Μακεδονικό ζήτημα. Ουδέποτε στη μακρά πορεία μου στην πολιτική δεν με χαρακτήρισαν ακραίες θέσεις και συμπεριφορές, με συνέπεια να καθίστανται προφανείς οι σκοπιμότητες απόδοσης στο πρόσωπό μου της ιδιότητας του ακροδεξιού»

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παραθέτει αποσπάσματα του ρεπορτάζ και απαντά:
Για το έγγραφο του 1991 το οποίο φέρει την υπογραφή του απαντά: «Εάν αναζητούσατε το συγκεκριμένο έγγραφο που επικαλείσθε, θα διαπιστώνατε ευχερώς ότι αυτό αφορά σε εμπορική συμφωνία με τη Σκοπιανή επαρχία της Γιουγκοσλαβίας και με κανένα ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων. Υπενθυμίζω ότι η πΓΔΜ ζήτησε επίσημα την αναγνώρισή της ως ανεξάρτητο κράτος στις 16 Δεκεμβρίου 1991, ήτοι δύο εβδομάδες μετά το περίφημο έγγραφο που «ανακαλύφθηκε”!»

Για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, την εποχή που ήταν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς απαντά: «Προς θεμελίωση, δε, της “αξιοπιστίας” των όσων διαλαμβάνεται ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται “σχετική έρευνα του Ιού της Ελευθεροτυπίας με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2009”, από την οποία ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου της ιστοσελίδας σας αναδημοσιεύει συγκεκριμένο χωρίο, με σαφείς αιχμές για κακή διαχείριση των μυστικών κονδυλίων επί υπουργίας μου. Εάν, όμως, αναζητούσατε πληροφορίες για το εν λόγω ζήτημα των “μυστικών κονδυλίων περιόδου 1991-1992” στο διαδίκτυο, θα είχατε ευχερώς διαπιστώσει την πλέον κορυφαία απόδειξη περί ανυπαρξίας οιουδήποτε “σκανδάλου”, καθόσον στις 8.12.1993 διενεργήθηκε ΕΔΕ από τον επίτιμο Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σπυρίδωνα Σταμούλη, ενώ στις 4.11.1995 διενεργήθηκε προκαταρτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Εφετών, Γεώργιο Κουβέλη, οι οποίες κατέληξαν ότι οι όποιες αυξήσεις των μυστικών κονδυλίων για εθνικές ανάγκες το 1991 και το 1992 οφείλονται στις ανακατατάξεις που έγιναν εκείνη την περίοδο».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζητά με το εξώδικό του την ανάκληση του ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR και την «αποκατάστασή του» με άρθρο το οποίο θα καταλαμβάνει την ίδια ακριβώς έκταση στην ιστοσελίδα.

« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου