Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κι ενω με μαθηματική ακρίβεια θα φάνε το κεφάλι τους αυτοί επιμένουν να «ανοίγονται» - Οι Τούρκοι ετοιμάζουν νέα επίθεση στην πόλη Τζανταρίς

tribune: Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις, εκπαιδευμένες να διεξάγουν πόλεμο σε αστικές περιοχές, για να επιτεθούν στην κουρδ...



tribune: Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις, εκπαιδευμένες να διεξάγουν πόλεμο σε αστικές περιοχές, για να επιτεθούν στην κουρδική πόλη-οχυρό και προπύργιο Τζανταρίς, στα νοτιοδυτικά του κουρδικού θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.




Σύμφωνα με πληροφορίες που άρχισαν να γίνονται γνωστές από την Τρίτη, ο τουρκικός στρατός αναπτύσσει μια μονάδα από αρκετές εκατοντάδες άνδρες για να επιτεθούν στην Τζανταρίς.

Στην παρούσα φάση, οι υπό τουρκική διοίκηση δυνάμεις ελέγχουν τη μεγαλύτερο μέρος της υπαίθρου δυτικά της Τζανανταρίς και έχουν προωθηθεί προς την πόλη, από την οποία απέχουν μερικά χιλιόμετρα στα δυτικά της.




Ο λόγος που οι Τούρκοι θέλουν να αλώσουν την Τζανταρίς είναι για να πετύχουν επιτέλους, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», δηλαδή την επίθεση στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν, μια σημαντική νίκη, που απελπισμένα τη χρειάζονται.

Ο τουρκικός στρατός διασύρεται στην Εφρίν από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή στο ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας, που αισθανόμενο ότι έχει γίνει περίγελος των πάντων, τελεί υπό καθεστώς νευρικού κλονισμού.

Μάλιστα και ο εμβολισμός του άοπλου πλοίου «Γαύδος» του ελληνικού Λιμενικού, όπως και οι τουρκικές πειρατείες στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι αποτελέσματα του τουρκικού εκνευρισμού, εξαιτίας της αποτυχημένης εκστρατείας κατά των Κούρδων της Συρίας στην Εφρίν.

Να σημειωθεί ότι οι «ειδικά εκπαιδευμένοι σε αστικό πόλεμο» πιθανώς να μην είναι τακτικοί Τούρκοι στρατιώτες αλλά Τουρκμένοι ισλαμιστές μισθοφόροι [διαβάστε και δείτε εδώ].

Στον πολεμικό χάρτη που ακολουθεί, με γαλάζιο χρώμα απεικονίζονται τα εδάφη υπό τουρκικό έλεγχο ή κατοχή. Στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν βλέπετε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα καμία σημαντική προώθηση και οι κουρδικές γραμμές αδιάσπαστες τους κρατάνε καθηλωμένους.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.