Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ στο ΑΙΓΑΙΟ έχει πάρει ο ΣΤΟΛΟΣ μας... Επανδρώθηκαν τα ΦΥΛΑΚΙΑ από τους Καταδρομείς...

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό μετά το «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια, όπου τουρκικό Πολεμικό πλοίο εμβόλισε ...

Ίμια ΤΩΡΑ: Ελληνικές φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι κινούνται προς τις βραχονησίδες

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό μετά το «θερμό» επεισόδιο στα Ίμια, όπου τουρκικό Πολεμικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.






Το περιστατικό κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό και έρχεται να προστεθεί στις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας στο Αρχιπέλαγος που κλιμακώνουν την ένταση και βάζουν φωτιά στις διπλωματικές σχέσεις.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12/02) όταν και έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.

Μεγάλος αριθμός φρεγατών και πυραυλακάτων του ελληνικού στόλου που βρίσκονταν στο νότιο Αιγαίο, στο πλαίσιο των Ασκήσεων «Αστραπή» και «Βροντή» πήραν διαταγή να λάβουν θέσεις μάχης απέναντι από τον τουρκικό Στόλο.

Οι Τούρκοι μιλούν για συνολικά 8 ελληνικά πλοία και άγνωστο αριθμό υποβρυχίων.

Την ίδια ώρα, τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονταν στο Μυρτώο πέλαγος για τη διεξαγωγή σεναρίων των ασκήσεων, έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν στις Κυκλάδες. Ταυτόχρονα, φυλάκια ενισχύονται διαρκώς με καταδρομείς και όλοι ξαναζούν ημέρες 1996.

newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.