Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Πέρασαν τις κόκκινες γραμμές... Την ΕΠΟΜΕΝΗ φορά ΔΕ θα απαντήσουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ» Το μήνυμα Κοτζιά στην Τουρκία και η απαίτηση αποζημίωσης για το «ΓΑΥΔΟΣ»

newsit: Σκληρή απάντηση θέλησε να δώσει ο Νίκος Κοτζιάς στην Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το σοβαρό επ...



newsit: Σκληρή απάντηση θέλησε να δώσει ο Νίκος Κοτζιάς στην Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας (12.02.2018).





Ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον «Alpha» τόνισε χαρακτηριστικά πως την επόμενη φορά η απάντηση της Ελλάδας δεν θα είναι… τόσο ειρηνική.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «οι Τούρκοι και παραβιάζουν το διεθνές Δίκαιο και δεν ξέρουν Γεωγραφία. Τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά. Τους έχω προειδοποιήσει επανειλημμένα. Δεν είμαστε ούτε Συρία ούτε Ιράκ.

Είμαστε κράτος με καλή άμυνα, καλά αμυντικά συστήματα, καλούς συμμάχους και υψηλή διπλωματική χωρητικότητα».




Πέρασε την κόκκινη γραμμή
Σχετικά με το ενδεχόμενο επανάλειψης ενός παρόμοιου περιστατικού είπε πως «δεν θα το ξανακάνει. Δεν πρέπει να το ξανακάνει. Αυτό πρέπει να το ακούσουν. Η Τουρκία έφτασε στην κόκκινη γραμμή και κατά κάποιο τρόπο την ξεπέρασε. Την επόμενη φορά δεν θα υπάρξει τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.»





«Θα ζητήσουμε αποζημίωση»
Ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι η Ελληνική πλευρά θα ζητήσει αποζημίωση για τις ζημιές που προκάλεσε το «Umut» στο σκάφος του Λιμενικού «Γαύδος»




«Αντεπίθεση» για βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προανήγγειλε την παρουσίαση εγγράφων και επιστημονικών μελετών που αποδεικνύουν πως η Τουρκία κατέχει βραχονησίδες, που βάσει Διεθνούς Δικαίου δεν πρέπει να έχει.

«Δεν έχει κλείσει τίποτα με τα Σκόπια»
Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δεν συμφώνησε με τα όσα υποστήριξε ο κ. Ζάεφ ότι υπάρχει συναίνεση σε τρία ζητήματα, αφού είπε χαρακτηριστικά πως «όπως βλέπει τα πράγματα δεν έχει κλέισει τίποτα».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.