Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με το πάσο σου Τόσκα ξέρεις εσύ...: Διενεργούμε προκαταρκτική εξέταση για τον Ρουβίκωνα

Στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης είναι η δράση του Ρουβίκωνα, όπως ανέφερε ο Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Ποταμιο...


Στο στάδιο της προανακριτικής εξέτασης είναι η δράση του Ρουβίκωνα, όπως ανέφερε ο Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.





Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απορρίπτει τα όσα λέγονται σχετικά με την «ακτιβιστική προσέγγιση» της αναρχικής συλλογικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως «δεν υφίσταται ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας». Παράλληλα, αναφέρει πως η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε προσαγωγές και συλλήψεις μελών της.




«Σε ό,τι αφορά τη δράση της εν θέματι συλλογικότητας, καθίσταται γνωστό ότι από την αρμόδια Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές έχουν επιληφθεί συνολικά σε σημαντικότατο αριθμό περιπτώσεων δράσης του «Ρουβίκωνα» ανά την επικράτεια [προσαγωγές ικανού αριθμού ατόμων σε δεκαέξι (16) περιπτώσεις], προβαίνοντας παράλληλα σε όλες τις προβλεπόμενες, από τους Νόμους και τους Κανονισμούς του Σώματος, ενέργειες (συλλήψεις, ταυτοποιήσεις, σχηματισμός δικογραφιών κ.λπ.)», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Ακόμη, έχει σχηματιστεί δικογραφία για τη ραδιοφωνική εκπομπή του Ρουβίκωνα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open με τον κ. Τόσκα, ωστόσο, να υπογραμμίζει πως μέχρι σήμερα δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες.
«Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην διαλαμβανόμενη ραδιοφωνική εκπομπή, αναφέρεται ότι έχει ήδη διενεργηθεί σχετική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ενώ από το αρμόδιο Τμήμα Ασφαλείας σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση των μέχρι σήμερα άγνωστων δραστών συνεχίζεται. Από τα παραπάνω, σαφώς συνάγεται ότι όχι μόνο ανοχή σε παράνομες δράσεις της εν λόγω συλλογικότητας δεν υφίσταται ή τυχόν προσπάθεια υπεκφυγής ενημέρωσης για αυτές, αλλά αντιθέτως η ανωτέρω λειτουργία των αρμόδιων αστυνομικών αρχών καταδεικνύει έμπρακτα την αποτελεσματική και εντατική λειτουργία της στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, αλλά και την δεδομένη πολιτική βούληση της παρούσας Κυβέρνησης για πιστή τήρηση του Νόμου και του Συντάγματος», είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.