Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΟΜΠΕΣ.... Πήρα κι εγώ το επίδομα, ομολογεί ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ Μάρδας και υπόσχεται να το επιστρέψει

«Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την ο...

Πήρα κι εγώ το επίδομα, ομολογεί ο Μάρδας και υπόσχεται να το επιστρέψει

«Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω» παραδέχεται






Μείζον ηθικό ζήτημα, ενδεχομένως μεγαλύτερο από αυτό των Ράνιας Αντωνοπούλου και Δημήτρη Παπαδημητρίου, που ήδη παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση, εγείρεται για το επιδόματα ενοικίου που έλαβε αναδρομικά ο κ. Δημήτρης Μάρδας ως εξωκοινοβουλευτικός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την περίοδο Φεβρουάριος-Σεπτέμβριος 2015.




Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μάρδας, η προώθηση της επίμαχης και ηθικά σκανδαλώδους ρύθμισης έγινε με προσωπικές του ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, εκ του χαρτοφυλακίου που χειριζόταν ήταν σε θέση να γνωρίζει την διάταξη και τις ευεργετικές της πρόνοιες για τον ίδιο.

Ο ίδιος βέβαια σπεύδει σήμερα να τονίσει πως «η διάταξη αποσκοπούσε την ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής και των υπουργών - βουλευτών».
Ωστόσο, όταν του έγινε η πρόταση να «βάλει πλάτη» στην κυβερνητική προσπάθεια ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός γνώριζε και τις δυσκολίες της αποστολής και τις πραγματικές απολαβές.

Θα μπορούσε λοιπόν να αρνηθεί, εάν τα χρήματα δεν επαρκούσαν, αντί να ψηφίζει «φωτογραφική» διάταξη, για να λαμβάνει ο ίδιος και λίγοι ακόμα εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί μηνιαίο επίδομα 1.000 ευρώ την ώρα που έκοβε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα από όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Η πρόκληση λαμβάνει, δε, ακόμα μεγαλύτερες διατάσεις καθώς αν και το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2015, οι συντάκτες έβαλαν αναδρομική ισχύ ώστε η σκανδαλώδης διάταξη να ισχύσει από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Δηλαδή, από την πρώτη ημέρα της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, αν και λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της διάταξης η κυβέρνηση προκήρυξε εκλογές και ο κ. Μάρδας πήρε με λίστα την βουλευτική ιδιότητα, έσπευσε να απαιτήσει αναδρομικά το επίδομα ενοικίου.

Αυτό προκύπτει και από το επίσημο έγγραφο της «Διαύγεια» από το οποίο φαίνεται ότι στις 25.4.2016 ο κ. Μάρδας έλαβε αναδρομικά 3.900 ευρώ ως επίδομα ενοικίου για την θητεία του ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός και παράλληλα, την ίδια περίοδο έλαβε και δεύτερο επίδομα ενοικίου ως βουλευτής!

Από την περίπου απολογητική αλλά και σχεδόν υποκριτική δήλωση του κ. Μάρδα προκύπτουν μια σειρά από βαρύνουσας σημασίας πολιτικά ερωτήματα:




* Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε και υπερψήφισε τη ρύθμιση για χορήγηση επιδόματος ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς με ένα σχέδιο νόμου που έκοβε μισθούς και συντάξεις σε εκατομμύρια Έλληνες; Υπενθυμίζεται ότι η χαριστική διάταξη πέρασε κρυμμένη στα μέτρα του μνημονίου 3, που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο του 2015, μετά το δημοψήφισμα και την υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση.

* Γιατί ο κ. Μάρδας και οι υπόλοιποι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν αναδρομική ισχύ στη ρύθμιση για το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ μηνιαίως σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς; Μήπως γνώριζαν ότι έρχονται εκλογές και έκαναν ένα δωράκι στους εαυτούς τους για τα προεκλογικά έξοδα;

* Γιατί ο κ. Μάρδας πέρασε αυτή τη φωτογραφική ρύθμιση που ωφελούσε τον ίδιο, ήταν υπουργός το 2015, και μερικούς ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ; Είναι ηθικό να αυτοεπιβραβεύεται ένας υπουργός με ρύθμιση που νομιμοποιεί μέσα από τη Βουλή στα κρυφά με το ίδιο σχέδιο νόμου που επιβάλλει χαράτσια και κόβει μισθούς και συντάξεις;

* Τι σημασία έχει η εκ των υστέρων δήλωσή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Μάρδα ότι θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη «εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια»; Διότι όλοι αντιλαμβάνονται πως η διαπίστωση αυτή έγινε αφού ανακαλύφθηκε πως το επίδομα των 1.000 ευρώ τον μήνα διοχετευόταν σε υπουργούς ζάπλουτους, όπως η Ράνια Αντωνοπούλου και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.