Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΙΚΕΑ ΕΛΛΑΔΟΣ... Εκοψαν ηθοποιό από διαφήμιση επειδή είναι μαύρος, αλλά δικαιολογήθηκαν πως δεν είναι ρατσιστές γιατί είναι... ΕΒΡΑΙΟΙ..!!!

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία από Σουηδό (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...) ηθοποιό. Τον έκοψαν από διαφήμιση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα επειδή "δεν μπορε...



Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία από Σουηδό (ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...) ηθοποιό. Τον έκοψαν από διαφήμιση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα επειδή "δεν μπορεί να είναι μαύρος".






Ο Σουηδός ηθοποιός ήλπιζε να πρωταγωνιστήσει στη διαφήμιση της ΙΚΕΑ για την ελληνική αγορά. Απορρίφθηκε όμως επειδή είναι μαύρος. «Δεν μπορεί να είναι μαύρος για την ελληνική αγορά. Λυπάμαι» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Crocodile Casting στον ατζέντη του.




«Ήμουν τόσο λυπημένος και θυμωμένος. Αρρώστησα από αυτό. Οι συνάδελφοί μου στη βιομηχανία έχουν κουραστεί από όλο αυτό» δήλωσε ο Fernando που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επίθετό του.

Ο Fernando αποφάσισε να κάνει αίτηση για το διαφημιστικό που ζητούσε ηθοποιό που είναι «πολύ καλός κωμικός και με καλή αίσθηση του χιούμορ».

Η απάντηση της ΙΚΕΑ

Μια μέρα μετά ενημερώθηκε πως δεν μπορούσε να θεωρηθεί κατάλληλος για το διαφημιστικό λόγω του χρώματος του δέρματός του. Όταν μάλιστα κάλεσε την εταιρεία να παραπονεθεί ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ευγενικοί.

«Είπαν απλά ότι είναι ανθρώπινο λάθος. Δεν έπρεπε να σταλεί σε εσάς αλλά στον ατζέντη σας. Δεν κατάλαβαν καθόλου πώς το είδα αυτό. Είπαν ότι είναι Εβραίοι οπότε δεν μπορούν να είναι ρατσιστές. Αλλά τους είπα ότι αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Ήταν απλά λάθος να το γράψουν έτσι».

Η ΙΚΕΑ δήλωσε πως είχαν συμπεριλάβει απαιτήσεις χρώματος δέρματος στην αγγελία. «Μερικές φορές ψάχνεις για έναν ξανθό άντρα. Μερικές φορές ψάχνεις για μια γυναίκα με σκούρα μαλλιά, μια Ασιάτισσα ή μια νοτιοαμερικάνα. Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό. Αυτό που είναι ατυχές είναι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε ότι απορρίφθηκε» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου Jakob Holmström.

Πηγή: The Local, Dailymail




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.