Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.... Αντιστράτηγος Πολ Φανκ: Ο Αμερικανικός Στρατός δεν εγκαταλείπει τους Κούρδους της Συρίας

Σε δηλώσεις του στο Associated Press, από ένα στρατιωτικό φυλάκιο στη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας, ο Αμερικανός αντιστράτηγος Πολ...

Αντιστράτηγος Φανκ: Ο Αμερικανικός στρατός δεν εγκαταλείπει τους Κούρδους της Συρίας

Σε δηλώσεις του στο Associated Press, από ένα στρατιωτικό φυλάκιο στη Μανμπίτζ της βορειοδυτικής Συρίας, ο Αμερικανός αντιστράτηγος Πολ Φανκ έκανε σαφές ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Μανμπίτζ αναπτυγμένα στο πλευρό των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), παρά την απαίτηση της Τουρκίας να αποχωρήσουν.




«Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε την τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζει να υφίσταται σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο Πολ Φανκ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στη Μανμπίτζ, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Κούρδους μαχητές και τους Σύρους συμμάχους τους ανεξάρτητα από τις εντάσεις με την Τουρκία.

«Όταν κανείς άλλος δεν το μπορούσε, αυτοί ανακατέλαβαν τη Ράκα», τόνισε ο αντιστράτηγος Φανκ αναφερόμενος στην απελευθέρωση της μεγάλης συριακής πόλης που είχε ανακηρυχθεί ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

«Νομίζω ότι από αυτό κέρδισαν μια θέση στο τραπέζι», εννοώντας ότι οι Κούρδοι πρέπει να αντιμετωπίζονται στη συριακή κρίση ως ισότιμοι εταίροι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.