Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ήρθε η ώρα να τους αναγνωρίσουμε και να τους κλάψουμε...» Βρέθηκαν τα οστά 55 Σαμίων πεσόντων στην Αλβανία;

Συνεχίζονται οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών, των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, από το Έπος του ’40. Η αλβανική κυβέρν...


Συνεχίζονται οι επίσημες εργασίες για την εκταφή των οστών, των πεσόντων του αλβανικού μετώπου, από το Έπος του ’40.




Η αλβανική κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο ελληνικό αίτημα, για την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης, εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής οστών Ελλήνων πεσόντων στη γειτονική χώρα.




Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, Εμμανουήλ Πέτρου, με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση για τους ήρωες των Ιμίων, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, εμφανώς συγκινημένος ανακοίνωσε από το βήμα, ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 55 πιστοποιημένοι Σάμιοι αγωνιστές που έπεσαν στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Η Σάμος πήρε μέρος στον πόλεμο του ’40,με το 18ο Σύνταγμα Πεζικού υπο τον υποδιοικητή, Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Χαράλαμπο Κεφαλόπουλο.

Αυτή την στιγμή γίνεται μία προσπάθεια από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με Εφέδρους Αξιωματικούς από όλη την Ελλάδα, να βρεθούν οι συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού, για ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών κατά την περίοδο του Ελληνο – Ιταλικού πολέμου 1940, με τη μέθοδο του DNA.

Ο κ. Πέτρου τόνισε «Για την ανάπαυση των ψυχών των στρατιωτών μας, ήρθε η ώρα να τους αναγνωρίσουμε. Να τους κλάψουμε. Να τους κάνουμε ένα τρισάγιο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν επί του αλβανικού εδάφους, οι οποίοι είτε ετάφησαν πρόχειρα, είτε καθόλου, ανέρχεται σε περίπου 8.000

πηγή:samos24.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.