Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμφανίσητκαν Ρώσικα βομβαρδιστικά πάνω από την Μεγάλη Βρετανία – Αναχαίτιση από Typhoon

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δυο Tu-160 Blackjack, ρωσικά βομβαρδιστικά, που προσέγγισαν τον ενα...


Δύο μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν δυο Tu-160 Blackjack, ρωσικά βομβαρδιστικά, που προσέγγισαν τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου σήμερα το πρωί.




Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τη RAF Lossiemouth στο Moray στις ακτές της Σκωτίας λίγο πριν τις 9.30 σήμερα. Το περιστατικό ειναι το τελευταίο απο μια σειρά περιστατικών μεταξύ Μόσχας - Λονδίνου και συνδέεται με μια σειρά απο εναέριες "μάχες" πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα μεταξύ της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.




Ένας εκπρόσωπος της RAF δήλωσε: "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αεροσκάφη Quick Response Alert (QRA) Typhoon από την RAF στο Lossiemouth αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά σήμερα το πρωί" και πρόσθεσε οτι "η αποστολή δεν εχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου δεν θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί".

Οι εικόνες απο το ραντάρ δείχνουν ότι τα δύο Typhoon συνοδεύονται από αεροπλάνο Voyager από την RAF στο Brize Norton, το οποίο μπορεί να παρέχει δυνατότητες εναέριου ανεφοδιασμού. Το περιστατικό φαίνεται οτι εκτυλισσεται στα 28.000 πόδια στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι γαλλικά και βελγικά F-16 έχουν επίσης εμπλακεί για την γρήγορη αναχαίτιση των βομβαρδιστικών.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.