Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ.... Οι Κούρδοι του SDF κατερριψαν τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο...!!!

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις [SDF] κατέρριψαν ένα τουρκικό ελικόπτερο στη συριακή πόλη Αφριν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των SDF στο ρ...


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις [SDF] κατέρριψαν ένα τουρκικό ελικόπτερο στη συριακή πόλη Αφριν, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των SDF στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik το Σάββατο.






Εξάλλου σήμερα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των SDF η κουρδική πολιτοφυλακή κατέρριψε επίσης δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) στο χωριό Αδάμα της βόρειας Συρίας.

Οι πληροφορίες της κατάρριψης βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετα απο έκθεση του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, που αναφέρει οτι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 394 Κούρδους μαχητές αλλά και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με την έκθεση η τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε 340 στόχους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.




Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έκθεση της SDF, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες Παρασκευή, η οργάνωση έχει σκοτώσει 308 τούρκους στρατιώτες.

Νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προειδοποίησαν οτι η Τουρκία θα λάβει την «κατάλληλη απάντηση» αν κάνει πράξη την απειλή της να διευρύνει την τουρκική επίθεση που διεξάγει εναντίον της επαρχίας Αφρίν και άλλων πόλεων της βόρειας Συρίας. Σε απάντηση των δηλώσεων του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί εξάλειψης των μαχητών στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, ο ανώτερος αξιωματούχος των SDF, Ρεντούρ Χελίλ, σχολίασε: «Όταν προσπαθήσει να διευρύνει τον αγώνα του, θα λάβει και την κατάλληλη απάντηση».

Οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συντ. ως SDF ή QSD, είναι μια πολυεθνική και πολυ-θρησκευτική συμμαχία μεταξύ Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων, Αρμενίων, Τουρκμένων και Καυκάσιων πολιτοφυλάκων κατά τη διάρκεια Συριακού Εμφυλίου Πολέμου.

Το SDF ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, με αποστολή να αγωνιστεί για την δημιουργία μιας κοσμικής, δημοκρατικής και ομοσπονδιακής Συρίας, κατά μήκος των εδαφών της Επανάστασης της Rojava στη βόρεια Συρία. Το σχέδιο για το σύνταγμα του 2016 στην αυτονομημένη περιοχής της Ομοσπονδίας από τη Βόρεια Συρία – Rojava υποδεικνύει το SDF ως την επίσημη αμυντική του δύναμη.

Η τουρκική επιδρομή στην περιφέρεια του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία εναντίον της YPG έχει ανοίξει ένα νέο μέτωπο στον πολύπλευρο συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά έχει επίσης προκαλέσει περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.