Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ S-400

Τα δύο συστήματα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία, θα βρίσκονται εντος των Τ.Ε.Δ. υπό την στέγη της δομής ¨Σύνταγμα Πυρα...





Τα δύο συστήματα αεράμυνας S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία, θα βρίσκονται εντος των Τ.Ε.Δ. υπό την στέγη της δομής ¨Σύνταγμα Πυραυλικής Αμύνης S-400¨.




Το σύνταγμα θα αποτελείται από δύο τάγματα και 4 λόχους. Οι ΤΕΔ θα εγκαταστήσουν σε διαφορετικά σημεία της χώρας τα τάγματα των S-400, με το καθένα εξ αυτών να έχει 72 πυραύλους, συνολικά δηλαδή 144.

Σύμφωνα με το κείμενο του Μουράτ Γκιουργκέν από την εφ. Habertürk, κάθε σύστημα S-400, περιλαμβάνει την ράμπα των πυραύλων που ονομάζεται ¨lançer¨, το ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς που ονομάζεται ¨μεγάλο πουλί¨, το ραντάρ εμπλοκής που κατευθύνει τους πυραύλους και λέγεται ¨ταφόπλακα¨ και το κέντρο διοίκησης- ελέγχου με την κωδική ονομασία ¨55Κ6Ε¨.

Όλα τα στελέχη που απαρτίζουν το σύστημα είναι τοποθετημένα πάνω σε τροχοφόρα οχήματα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μεταφορά του σε περιόδους κρίσεων.

Σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό σε κάθε λόχο θα υπάρχουν 8 ράμπες, σε κάθε τάγμα 18 και συνολικά θα υπηρετούν 36 ράμπες. Κάθε ράμπα έχει την δυνατότητα εκτόξευσης 4 πυραύλων. Έτσι οι πύραυλοι που είναι έτοιμοι να εκτοξευτούν την ίδια στιγμή φτάνουν τους 144.

Το σύστημα των S-400 θα είναι εντός των ΤΕΔ. Δεν θα είναι ενταγμένο στο σύστημα του ΝΑΤΟ και δεν υπάρχει θέμα ελέγχου του από την Ρωσία.

Η ρωσική αμυντική βιομηχανία Rostech, είχε ανακοινώσει πως η Τουρκία αγόρασε από την Ρωσία 4 αμυντικά συστήματα S-400, έναντι 2,5 δις $ και ότι πλέον είχε απομείνει μόνο η έγκριση της τελευταίας μορφής των εγγράφων.

Η Τουρκία που είναι η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που αγοράζει το σύστημα S-400 από την Ρωσία, θα πληρώσει το 1,375 δις με δάνειο από την Ρωσία και το 1,125 μετρητοίς.http://tourkikanea.gr