Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τα σκυλιά μπήκαν στην Εφρίν - Βομβαρδίζονται οι Κούρδοι... Πρώτοι εισέβαλλαν οι αντάρτες του FSA - «Μπαρούτι» οι ΗΠΑ! LIVE

Επιχείρηση "Κλαδί Ελιάς" ονόμασε ο Ερντογάν την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας - Ξεκίνησε η de facto χερσαία επιχείρηση είχε δηλώ...



Επιχείρηση "Κλαδί Ελιάς" ονόμασε ο Ερντογάν την εισβολή στην Αφρίν της Συρίας - Ξεκίνησε η de facto χερσαία επιχείρηση είχε δηλώσει νωρίτερα σε τηλεοπτικό "διάγγελμα"





- Αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπήκαν στην περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους - Τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου ΥΠΕΞ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλεσον

Επέλεξε ένα δέντρο που συμβολίζει την ειρήνη. Την Ελιά. Και από αυτή ονόμασε μια πολεμική επιχείρηση. Ο Ερντογάν έδωσε την εντολή και η Τουρκία ξεκίνησε την εισβολή σε συριακό έδαφος. Στην περιοχή Αφρίν, όπου ζουν οι Κούρδοι, ο πρώτος και μοναδικός στόχος του Τούρκου προέδρου.




Η επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (20.01.2018). Το επιβεβαίωσε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας. Το είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο ίδιος ο Ερντογάν με ομιλία η οποία μεταδιδόταν από την τηλεόραση.




Η επιχείρηση γίνεται για να «προστατεύουμε τα σύνορά μας, να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές ομάδες και να σώσουμε τα αδέρφια μας από την καταπίεση» ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο του Στρατού.




Το Αφρίν βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Τουρκίας. Ελέγχεται από τους Κούρδους του YPG, στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στη μάχη κατά του ISIS.









Πέρα από τη χερσαία εισβολή έγινε και βομβαρδισμός των θέσεων των Κούρδων. Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του κουρδικού κόμματος PYD στο Αφρίν.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αεροπορική επιχείρηση για να καταστρέψουν στοιχεία» των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε, εξάλλου,= σε μια ομιλία του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τα μαχητικά έπληξαν ένα παρατηρητήριο στη βόρεια πλευρά του Αφρίν.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε καταφύγια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούν τα μέλη τριών οργανώσεων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), του κουρδικού συριακού κόμματος PYD και των YPG, υποστηρίζοντας ότι έβαλαν εναντίον τουρκικών θέσεων εντός της Τουρκίας.

«Για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων μας και της περιοχής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας στις 17.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) της 20ής Ιανουαρίου εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG και IS (Ισλαμικό Κράτος)» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου.


«Μπαρούτι» οι ΗΠΑ





Οι Κούρδοι μαχητές του YPG είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και θεωρείται πως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του ISIS. Ήδη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει καλέσει την Τουρκία να επικεντρωθεί στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και χαρακτήρισε αποσταθεροποιητική τη δράση της στο Αφρίν.

Για το θέμα υπήρξε, το Σάββατο, τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Αμερικανού ομολόγου του Ρεξ Τίλερσον.





newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.