Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

EUROGROUP: ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ... ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ!

Κινδυνεύει πάλι να μην κλείσει η τρίτη αξιολόγηση - Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» στη...





Κινδυνεύει πάλι να μην κλείσει η τρίτη αξιολόγηση - Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου-«σκούπα» στη Βουλή - Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση



Μπορεί η εκτέλεση 14 πλειστηριασμών, εν μέσω επεισοδίων και ψεκασμών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου να έπεισε το κουαρτέτο να υπογράψει την τεχνική συμφωνία με την κυβέρνηση στο Hilton, ωστόσο η πολιτική απόφαση του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου για την εκταμίευση της δόσης απαιτεί τη διενέργεια μεγάλου αριθμού πλειστηριασμών τόσο την Τετάρτη 10, όσο και την επόμενη, 17 Ιανουαρίου.


Το μήνυμα που έχουν περάσει οι Θεσμοί σε Μαξίμου και υπουργείο Οικονομικών είναι ότι «
για να θεωρήσουμε ότι έχει καλυφθεί το προαπαιτούμενο θέλουμε να δούμε τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (e-auctions), αλλά και πλειστηριασμών με φυσική μορφή για χρέη προς τις τράπεζες και προς το Δημόσιο. Και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας».




Αν δεν συμβεί αυτό η Έκθεση Συμμόρφωσης που πρέπει να συντάξει το κουαρτέτο παραμονές του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου δεν θα δίνει το πράσινο φως για το οριστικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Κάπως έτσι, η ανάπαυλα για την κυβέρνηση από την αποχή των συμβολαιογράφων αλλά και η χαλαρότητα που επικρατεί τις μέρες των εορτών θα δώσουν τη θέση τους σε μια εβδομάδα με τρία κρίσιμα τεστ:

-Την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να γίνουν πλειστηριασμοί ακινήτων. Με βάση τις σκηνές μάχης που έχουμε δει τους προηγούμενους μήνες αλλά και τις αυστηρότερες ρυθμίσεις που ψήφισε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την προστασία των συμβολαιογράφων η «εξίσωση» φαίνεται δύσκολη.

-Την ίδια ημέρα αναμένεται η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή με το οποίο θα επιχειρήσει να κλείσει δεκάδες προαπαιτούμενα και περιλαμβάνει τρία βασικά «αγκάθια». Τη ψήφιση διάταξης που θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία να βγάζει στο σφυρί ακίνητα για χρέη πάνω από 500 ευρώ (όπως προβλέπει το μνημόνιο), τη ρύθμιση για την προκήρυξη απεργιών από το 50% + 1 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων και τη νομική κατοχύρωση της εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 αν το συμφωνήσει το ΔΝΤ με τους άλλους θεσμούς τον προσεχή Μάιο.

-Ακολούθως, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει το υπουργείο Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG) η οποία θα προετοιμάσει το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν γίνει οι πλειστηριασμοί και να έχει κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Τετάρτη ώστε η συνεδρίαση του EWG να αποτελέσει πρόκριμα για την έγκριση της δόσης που υπολογίζεται στην περιοχή των 5 δισ. ευρώ.