Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρώην μέλος του Κογκρέσου σε Σκοπιανούς: Ισότιμο καθεστώς σε Αλβανούς ή Ομοσπονδία στα Σκόπια

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Αλβανών Αμερικής και πρώην μέλος του Κογκρέσου Τζο Ντιογκουάρντι, έχει εντείνει την προσοχή του στο κ...







Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Αλβανών Αμερικής και πρώην μέλος του Κογκρέσου Τζο Ντιογκουάρντι, έχει εντείνει την προσοχή του στο κράτος των Σκοπίων, προσπαθώντας στη βελτίωση του καθεστώτος των Αλβανών στη χώρα αυτή, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, είπε ότι πριν από πολύ καιρό είχε δηλώσει ότι «οι Αλβανοί θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Σλάβους στα Σκόπια και αυτό πρέπει να ρυθμισθεί στο Σύνταγμα».




Το πρώην μέλος του Κογκρέσου από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων και ισχυρός σύμμαχος της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι Αλβανοί δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα και ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν τη χώρα.

«Είπα την άποψή μου και ανέφερα ότι οι Αλβανοί στα Σκόπια δεν αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι εταίροι και αυτό πρέπει να επιτευχθεί μέσω μιας νέας σύνταξης του Συντάγματος. Αλλά, εάν αυτό δεν συμβεί, τότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιλογή ενός ομοσπονδιακού συστήματος, το οποίο θα επιτρέψει τους Αλβανούς να έχουν τον διοικητικό τους έλεγχο, την κοινωνική και οικονομική κατάστασή τους ως μέρος μιας ομοσπονδίας που αποτελείται από Αλβανούς των Σκοπίων και Σλαβομακεδόνες», δήλωσε στο ‘INA’ το πρώην μέλος του Κογκρέσου , Ντιογκουάρντι.

Σε ερώτηση σχετικά με τη Συμφωνία της Οχρίδας και την αδυναμία υλοποίησής της εδώ και πάνω από 13 χρόνια από την κυβέρνηση των Σκοπίων, ο Ντιογκουάρντι επανέλαβε το γεγονός ότι αυτή η «συμφωνία έχει αποτύχει παταγωδώς».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα προσπαθεί για την αποκατάσταση των Αλβανών στα Σκόπια, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι περίπου 800 χιλιάδες Αλβανοί στο κράτος αυτό ζουν σε καθεστώς «απαρχάιντ» κάτω από τον «έλεγχο των σλαβικών πολιτικών κομμάτων (palët kontrolluese politike sllave) και τους διεφθαρμένους Αλβανούς πολιτικούς συνεργάτες τους.

( Στοιχεία από ina-online.net)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.