Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΣΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ... «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, μετέδωσε...





Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 255 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν, μετέδωσε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μερικές ώρες έπειτα από ένα εξαιρετικά επικριτικό σχόλιο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Ισλαμαμπάντ μέσω Twitter.




Τη Δευτέρα, ο Τραμπ έγραψε ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει δεκάδες «δισεκατομμύρια δολάρια» ως βοήθεια στο Πακιστάν, αλλά το Ισλαμαμπάντ δεν έχει συμβάλει όσο όφειλε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε τρομοκράτες που δρουν στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε να διακόψει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στο Πακιστάν.

«Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να δώσουν τα 255 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν να δαπανηθούν το (οικονομικό έτος) 2016 για τη χρηματοδότηση των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν αυτή τη στιγμή (...). Ο πρόεδρος (Τραμπ) κατέστησε σαφές ότι οι ΗΠΑ περιμένουν από το Πακιστάν να αναλάβει αποφασιστική δράση εναντίον των τρομοκρατών και των εξτρεμιστών στο έδαφός του, και ότι είναι οι ενέργειες του Πακιστάν για την υποστήριξη της Στρατηγικής για τη Νότια Ασία που θα καθορίσουν τελικά την τροχιά της σχέσης μας, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής στρατιωτικής βοήθειας», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος αρμόδιος για θέματα εθνικής ασφαλείας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, ο Τραμπ θα συνεχίσει να αξιολογεί το επίπεδο της συνεργασίας που προσφέρει το Πακιστάν.

Το Πακιστάν θεωρείτο για δεκαετίες εταίρος-κλειδί των ΗΠΑ στη νότια Ασία. Όμως το αφγανικό κίνημα των Ταλιμπάν διαθέτει βάσεις στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν. Ενώ ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ο πρώην ηγέτης της Αλ Κάιντα, που θεωρείτο ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, εντοπίστηκε και σκοτώθηκε από μέλη των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ