Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ

Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας (05.01.2017) να υπάρξει απόφαση για την προσωρινή αναστολή του ασύλου στον έναν από τους ...






Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός της ημέρας (05.01.2017) να υπάρξει απόφαση για την προσωρινή αναστολή του ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
Η ακρόαση ενώπιον της προέδρου του Θ´ τμήματος του Διοικητικού Εφετείου, Ευγενίας Μυλωνοπούλου του αιτήματος προσωρινής αναστολής ισχύος της απόφασης να δοθεί άσυλο σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς έγινε την Παρασκευή (05.01.2018).




Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκπροσωπήθηκε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η πλευρά του Τούρκου λοχαγού από το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων.

Το Δικαστήριο θα αποφανθεί, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, επί του αιτήματος που κατέθεσε η κυβέρνηση για προσωρινή αναστολή της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής για το άσυλο.

Κοντονής: Αν κάνει μήνυση η Τουρκία, θα δικαστούν στην Ελλάδα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής επανέλαβε, το μεταξύ, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα. Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, αν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα «τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης». Μέχρι στιγμής, πάντως, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Αναφερόμενος δε στην αίτηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο κ. Κοντονης είπε πως το υπουργείο, είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο. Είπε μάλιστα ότι «και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο».