Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εντυπωσιακό μωσαϊκό της βυζαντινής περιόδου του 5ου αι.μ.Χ αποκάλυψαν αρχαιολόγοι στη Χάμα στη Συρία με ελληνικές επιγραφές

Oι αρμόδιες αρχές ανακάλυψαν στην περιοχή της Aqrabat (Uqayribat) στην επαρχία της Hama ένα μωσαικό βυζαντινής εποχής που εμπεριέχει ελ...



Oι αρμόδιες αρχές ανακάλυψαν στην περιοχή της Aqrabat (Uqayribat) στην επαρχία της Hama ένα μωσαικό βυζαντινής εποχής που εμπεριέχει ελληνική γραφή.







Σε μεγαλογράμματη γραφή αναφέρεται ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΑΤΟΥ ΗΜΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΤΑΤΟΥ ….ΤΟΥ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΥ ΕΥΑΝΓΕΛΟΥ ΕΥΞΑΜΕΝΟΙ….. Ενώ υπάρχει και άλλη επιγραφή στην ελληνική « η ευγενεστάτη Δόμνια,….. (κόρη) ……του μακαρίου Θεόδοτου ».Στο τέλος αναφέρεται το έτος.Στο μωσαικό που είναι σε καλή σχετικά κατάσταση υπάρχει φυτικός διάκοσμος διανθισμένος και με παγώνια που συμβολίζουν την αθανασία.











Ο Αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας Αsraf Τaha διευκρινίζει ότι το μωσαικό χρονολογείται από τη βυζαντινή περίοδο κι ανακαλύφθηκε κατά τις εργασίες αποναρκοθέτησης για την ασφαλή επιστροφή των πολιτών στις περιουσίες τους στ΄ανατολικά της Hama στην Akerbat.Το μωσαικό είναι τετράγωνου σχήματος και έχει μήκος 7 μέτρα.Το μέρος αυτό το κατείχε η ISIS.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.