Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟΥΣ 50 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ... ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ...

Εννέα ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ισάριθμες συγκρούσεων μετράει πλέον το Ιράν, με την αντιπολίτευση να διαψεύδει τους κυβερνητικ...






Εννέα ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ισάριθμες συγκρούσεων μετράει πλέον το Ιράν, με την αντιπολίτευση να διαψεύδει τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί 22 νεκρών, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 50.




Οι μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στις πόλεις του Ιράν συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ η κυβέρνηση Ροχανί και οι σύμμαχοί της, όπως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Τγαίπ Ερντογάν, να κάνουν λόγο για «ξένο δάκτυλο», φωτογραφίζοντας -κατά κύριο λόγο- τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά δεύτερο λόγο το Ισραήλ.

Η αντιπολίτευση κάλεσε και την Παρασκευή τους πολίτες σε μαζικές κινητοποιήσεις, με το σλόγκαν «Η Παρασκευή της Οργής για τους Μάρτυρές μας».

Αφορμή για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Ταμπρίζ, μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη. Αστυνομικοί σταματούσαν τα πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς, ενώ είχαν μπλοκάρει όλους τους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν τις δυνάμεις ασφαλείας να συμπεριφέρονται βίαια στους πολίτες και να τους πετούν με κλωτσιές έξω από τα οχήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εννιά αυτές ημέρες έχουν γίνει πάνω από 3.000 συλλήψεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας.








http://www.protothema.gr