Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NASA: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ» ΟΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΙ: «ΒΡΗΚΑΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ…»

Σημαντικές ανακοινώσεις, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξειδικευμένου διεθνούς Τύπου, εικάζεται ότι θα σχετίζονται με την ανακάλυψη...

Συναγερμός για τη σημερινή (14/12) έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA: «Βρήκαν εξωγήινους…»




Σημαντικές ανακοινώσεις, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξειδικευμένου διεθνούς Τύπου, εικάζεται ότι θα σχετίζονται με την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη με μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, αναμένεται να κάνει σήμερα, Πέμπτη (14/12/2017) η NASA.

Η συνέντευξη Τύπου της NASA έχει χαρακτηριστεί ως έκτακτη και αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος, ενώ τα μέχρι τώρα επισήμως δημοσιοποιηθέντα στοιχεία είναι ελάχιστα.




Η εξέλιξη αυτή έχει κάνει τους συνομωσιολόγους όλου του πλανήτη να… ξεσαλώσουν, διαρρέοντας σε blogs και forum «αποκλειστικές πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες η NASA εντόπισε εξωγήινη ζωή!

Σύμφωνα, πάντως, με την ενημέρωση της NASA, η ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το τηλεσκόπιο Κέπλερ και παρουσίασε τα αποτελέσματα.

«Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με τη βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, που επιτρέπει νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του τηλεσκόπιου», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη NASA.

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Kέπλερ ξεκίνησε την αποστολή του το 2009, αναζητώντας ενδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υπήρξε πρωτοποριακό στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια, όπως ο Ήλιος.
Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012 και το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα και ευρύτερη αποστολή.

newsbomb.gr