Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΦΟΡΤΕΤΣΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΕΠΝΙΞΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΤΑΝ...

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το έγκλημα στην Κρήτη που σόκαρε όλη την Ελλάδα. Ένας γιος έπνιξε τον ίδιο του τον πατέρα. Σκότωσε τον πατέ...





Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το έγκλημα στην Κρήτη που σόκαρε όλη την Ελλάδα. Ένας γιος έπνιξε τον ίδιο του τον πατέρα.
Σκότωσε τον πατέρα του και συγκλόνισε την Κρήτη. Η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό του άτυχου πατέρα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της οικογενειακής τραγωδίας. Αυτή την στιγμή κανείς δεν ξέρει τι οδήγησε τον γιο στο να πνίξει τον ίδιο του τον πατέρα. Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι βασική αιτία για την τραγωδία είναι το… ποτό!





Το χρονικό
Όλα συνέβησαν στη 1 τα νύχτα όταν ένας 34χρονος άνδρας βρισκόταν στο σπίτι του 61χρονου πατέρα του στην Φορτέτζα Ηρακλείου για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.



Και οι δύο φαίνεται ότι κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στους δύο άντρες.

Ο καβγάς πήρε τραγικές διαστάσεις όταν ο γιος έπιασε τον πατέρα του, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έκλεισε το στόμα με το χέρι του με αποτέλεσμα να τον πνίξει.

Το άψυχο σώμα του 61χρονου βρήκε στις 3 τα ξημερώματα η αδερφή του η οποία μένει στον πάνω όροφο της πολυκατοικίας, η οποία και ειδοποίησε τις αρχές.

Ιατροδικαστής αλλά και άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο. Όταν μπήκαν στο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν τον 34χρονο να στέκεται όρθιος, δίπλα από το κρεβάτι. Ήταν σε κατάσταση μέθης και γυμνός από τη μέση και πάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατροκτόνος φαίνεται να ομολόγησε την πράξη του.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής προχώρησε στην αυτοψία του πτώματος του 61χρονου όπου και διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το θύμα κοιμόταν και ο γιος του τον έπνιξε με ένα μαξιλάρι. Ωστόσο όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν μετά από την έκθεση του ιατροδικαστή.



«Πήγε να με χτυπήσει…»



Όπως ισχυρίστηκε ο 34χρονος πατροκτόνος στις αρχές και οι δύο ήταν σε κατάσταση μέθης.

«Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες στο δελτίο του Alpha η οικογένεια δεν είχε απασχολήσει ποτέ τη γειτονιά.

Ο 34χρονος μετά τη σύλληψη του, δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος. Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.



Η μητέρα του δράστη και η αδελφή του εδώ και αρκετά χρόνια μένουν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε ο Alpha, γείτονες και φίλοι της οικογένειας με τις καταθέσεις τους δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του δράστη ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε…

Ο 61χρονος θα κηδευτεί το πρωί της Τετάρτης.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου