Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ...!! Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΖΗΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα (7/12) ότι η Βόρεια Κορέα θέλει να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με ...

Ραγδαίες εξελίξεις: Η Βόρεια Κορέα ζητά διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ





Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα (7/12) ότι η Βόρεια Κορέα θέλει να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ επιδιώκοντας να λάβει εγγυήσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με την ασφάλειά της, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.




Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον σχετικά με τις προθέσεις της Πιονγκγιάνγκ, όταν οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο μιας διάσκεψης στη Βιέννη σήμερα.

«Γνωρίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θέλει πάνω απ' όλα να μιλήσει με τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων για την ασφάλειά της.

 Είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε αυτό, είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις» είπε ο Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας (μεταξύ αυτών) ο Ρεξ Τίλερσον το άκουσαν αυτό» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters