Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΚΤΩ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ...

Ισπανία Οι Ισπανοί έχουν το συνήθειο να τρώνε και από μία ρώγα σταφύλι σε κάθε κτύπο του ρολογιού, όταν αυτό σημάνει δώδεκα. Η παράδοσ...





Ισπανία

Οι Ισπανοί έχουν το συνήθειο να τρώνε και από μία ρώγα σταφύλι σε κάθε κτύπο του ρολογιού, όταν αυτό σημάνει δώδεκα. Η παράδοση χρονολογείται από το 1895 όταν κάποιοι αγρότες με αμπέλια συνειδητοποίησαν ότι είχαν πλεόνασμα σταφυλιών και ξεκίνησαν την παράδοση προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.




Βέλγιο

Στο Βέλγιο, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εκτός από την σαμπάνια που συνηθίζουν να πίνουν, τα παιδιά γράφουν γράμματα με τους γονείς ή τους νονούς τους.

Διακοσμούν τα χαρτιά με φανταχτερό χαρτί και ζωγραφίζουν χερουβείμ, αγγέλους, και χρωματιστά τριαντάφυλλα και στη συνέχεια τα διαβάζουν φωναχτά.

Ελλάδα

Εδώ στην Ελλάδα ένα από τα έθιμα είναι να σπάμε ένα ρόδι στην είσοδο του σπιτιού πριν μπούμε μέσα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Το ρόδι συμβολίζει την ευημερία και την καλοτυχία. Άλλοι πάλι συνηθίζουν να κρεμάνε κρεμμύδια στην πόρτα την παραμονή. Το κρεμμύδι συμβολίζει την αναγέννηση.

Δανία

Στη Δανία οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε μια τεράστια τούρτα αφότου τελειώσουν με το βραδινό τους γεύμα. Το επιδόρπιό τους είναι γνωστό και ως Kransekage. Πρόκειται για ένα κέικ σε σχήμα κώνου διακοσμημένο με σημαίες και άλλα στολίδια.

Επίσης, συνηθίζουν την 1η Ιανουαρίου να σπάνε πιάτα στα κατώφλια των σπιτιών προκειμένου να έχουν περισσότερους φίλους.




Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι καμπάνες χτυπάνε 108 φορές στους ναούς για να καλωσορίσουν τον Toshigami, το Νέο τους Θεό.
Οι Ιάπωνες καθαρίζουν τα σπίτια τους και στέλνουν ευχητήριες κάρτες στους φίλους τους τις οποίες ονομάζουν nengajo.

Εσθονία

Εκεί μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι θα πρέπει να τρώνε επτά, εννέα ή δώδεκα γεύματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Με κάθε γεύμα που καταναλώνουν, πιστεύουν ότι αποκτούν και την ανάλογη δύναμη.
Επίσης, συνηθίζουν να μην τρώνε όλους το φαγητό για να το αφήνουν για τα πνεύματα που επισκέπτονται το σπίτι τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Φιλανδία

Στη Φιλανδία η παράδοση θέλει τους ανθρώπους να λιώνουν «κασσίτερο» σε ένα μικρό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και στη συνέχεια να το ρίχνουν γρήγορα σε ένα κουβά με κρύο νερό. Η πράξη αυτή λέγεται molybdomancy, και γίνεται με σκοπό να μάθουν την τύχη τους το νέο έτος.

Αργεντινή

Στην Αργεντινή, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση φασολιών πριν το ρολόι χτυπήσει δώδεκα θα τους φέρει καλή τύχη στην καριέρα τους το επόμενο έτος.

Ορισμένοι πιστεύουν επίσης ότι εάν τριγυρνούν με μια βαλίτσα στο σπίτι τους, θα ταξιδέψουν περισσότερο το επόμενο έτος.
newmoney.gr