Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ΜΟΥΖΑΛΑΣ: «ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και φέτος νεκροί πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόριας λόγω χειμώνα, άφησε ο υπουργός Μεταναστευτικής ...

Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα έχουμε κι άλλους νεκρούς στη Μόρια





Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και φέτος νεκροί πρόσφυγες στον καταυλισμό της Μόριας λόγω χειμώνα, άφησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.




Συγκεκριμένα, ερωτηθείς εάν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν ξανά θύματα λόγω του κρύου, ο κ. Μουζάλας είπε "όχι δεν μπορώ να το κάνω, αλλά μπορώ να εγγυηθώ όι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση".

"Ήδη στέλνουμε περισσότερο εξοπλισμό και τρόφιμα στον καταυλισμό. Ωστόσο το κλειδί είναι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων. Εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, τότε πιστεύω ότι είμαστε σε καλή θέση. Σκεφτόμαστε επίσης να κλείσουμε και δωμάτια ξενοδοχείων κι αν αποτύχει και αυτό τότε θα φιλοξενήσουμε κόσμο σε πλοία" είπε ο κ. Μουζάλας.

Γιατί όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν προχωρά σε μετεγκατάσταση των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα νησιά; "Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ-Τουρκία προβλέπει αυτό τον περιορισμό σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Η συμφωνία είναι δεσμευτική και για τις δυο πλευρές.