Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ» Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Δεν λέει να κωπάσει η κόντρα μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν! Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και η πυρηνική απειλή πλανάται πάνω από τον κόσ...





Δεν λέει να κωπάσει η κόντρα μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν! Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και η πυρηνική απειλή πλανάται πάνω από τον κόσμο!
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιεί ξανά βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τον Ντόναλντ Τραμπ! Τον επέκρινε για την απόφαση που έχει κάνει τον κόσμο άνω – κάτω. Δηλαδή να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Και μάλιστα τον χαρακτήρισε ξανά «γεροξεκούτη».





Και τι δεν… είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τον Τραμπ!
Τους τελευταίους μήνες ο Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανταλλάσσουν βαρείς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και απειλές. Κι όλα αυτά εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης λόγω του βαλλιστικού και πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.

«Δεδομένου ότι ο ανισόρροπος γεροξεκούτης καλεί ανοιχτά από τον ΟΗΕ για την πλήρη καταστροφή ενός κυρίαρχου κράτους, η πράξη αυτή (σ.σ. η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ) δεν είναι και τόσο απροσδόκητη«. Αυτό ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

«Αλλά αυτή η πρωτοβουλία δείχνει με σαφήνεια σε όλον τον κόσμο ποιος είναι ο καταστροφέας της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας,. Ο παρίας και ο γκάνγκστερ της διεθνούς κοινότητας«, πρόσθεσε. Πρόκειται για τις εκφράσεις που συνήθως απευθύνει η Ουάσινγκτον στη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ «καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο» την αμερικανική απόφαση για την Ιερουσαλήμ, συνεχίζει το πρακτορείο. Και εκφράζει «τη σταθερή υποστήριξή και αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό και αραβικό λαό, στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους».

«Οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν υπεύθυνες για όλες τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης και διαβολικής ενέργειας», καταλήγει το πρακτορείο.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες ανταλλάζουν… κοπλιμέντα. Αυτό όμως είναι κάτι που ανησυχεί τους πολιτικούς αναλυτές. Διότι αφενός η ένταση… κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνεται και αφετέρου πρόκειται για δύο εξαιρετικά αμφιλεγόμενους ηγέτες, που έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά.

Κι αυτό τα λέει όλα…

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters