Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΜ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ: ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ ΠΕΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ... ΕΠΕΣΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ....

Ο Αστυφύλακας Ευάγγελος Πέτσης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσπρωτία. Έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 17 Δεκεμβ...




Ο Αστυφύλακας Ευάγγελος Πέτσης γεννήθηκε το 1958 στη Θεσπρωτία. Έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στις 17 Δεκεμβρίου 1997.

Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 1997, όταν το ουκρανικό ΥΑΚ-42 ερχόταν για προσγείωση στο Αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Τότε ο πιλότος ζήτησε βοήθεια από το ραντάρ για την τελική προσέγγιση.





Όταν τον ενημέρωσαν ότι το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ προσέγγισης, ο πιλότος απάντησε ότι είναι σε διαδικασία προσέγγισης, έχει βρει το σωστό ίχνος και κατεβαίνει προς τα 3.500 πόδια.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το πλήρωμα του ουκρανικού αεροσκάφους είχε χαθεί και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τους ελεγκτές λόγω κακής γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Κάνοντας κύκλους και προσπαθώντας να ξαναβρούν το αεροδρόμιο, οι δύο χειριστές μετά από 18 λεπτά άσκοπων κύκλων «κάρφωσαν» το αεροσκάφος στα Πιέρια Όρη χωρίς να αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν, αφού είχαν χαθεί εντελώς και δεν γνώριζαν το ασφαλές ύψος της περιοχής που βρίσκονταν.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα, σύνολο 70 άνθρωποι, 41 εκ των οποίων Έλληνες, σκοτώθηκαν.

Στον τόπο του δυστυχήματος, υπάρχουν ακόμα ίχνη της πτώσης του αεροσκάφους: σπασμένες κορυφές δέντρων, ένα μισοθαμμένο κάθισμα, αλουμινένια κομμάτια από την άτρακτο, σωλήνες και καλώδια