Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1963 ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ...!!!

ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ... 1963: Ο Κωνσταντίνος Καρα...





ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ...

1963: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία.



Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 1963 ηγήθηκε της ΕΡΕ, αλλά ηττήθηκε από την «Ένωση Κέντρου» του Γεωργίου Παπανδρέου. Τότε, ο Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΕΡΕ κι έφυγε μυστικά για το Παρίσι με το ψευδώνυμο «Τριανταφυλλίδης», όπου ιδιώτευσε επί 11 χρόνια μέχρι τη Μεταπολίτευση.

Ο ίδιος αρνείται ότι έφυγε κρυφά αλλά η λιποταξία του παραμένει γεγονός "«Χαρακτηριστικόν της απρεπείας, με την οποίαν οι αντίπαλοί μου αντιμετώπισαν την αποχώρησίν μου εκ της πολιτικής, είναι το γεγονός ότι επεχείρησαν να προσδώσουν μυστήριον εις τας προφυλάξεις που έλαβα διά την αθόρυβον αναχώρησίν μου. Και την ενεφάνισαν ως μυθιστορηματικήν φυγήν και μάλιστα υπό ψευδώνυμον, ενώ εγνώριζαν ότι η θεώρησις των διαβατηρίων μου είχε ζητηθεί να γίνη από το υπουργείο Εξωτερικών και τα εισιτήρια εξεδόθησαν επ' ονόματι εμού και της συζύγου μου»