Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

10 ΧΑΡΤΕΣ... ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΤΕΣ. ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΗΓΕΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ Ή ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ!

Οι χάρτες απεικονίζουν το πώς είναι συνοριακά χωρισμένος ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, αλλά και το πώς θα μπορούσε να είναι αν η ιστ...







Οι χάρτες απεικονίζουν το πώς είναι συνοριακά χωρισμένος ο πλανήτης στον οποίο ζούμε, αλλά και το πώς θα μπορούσε να είναι αν η ιστορία είχε εξελιχθεί κάπως διαφορετικά.




Πλάνα που έμειναν πλάνα και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, υποσχέσεις και μεγαλόπνοες ή διεστραμμένες βλέψεις που εν τέλει, παρέμειναν χάρτες πιστοποιώντας τις προθέσεις ηγετών, κυβερνήσεων και συμμαχιών τα προηγούμενα χρόνια.

Ιδού οι 10 Μεγάλες Ιδέες που δεν έγιναν πραγματικότητα ποτέ:

Πάμε να πάρουμε τον Καναδά

Τη δεκαετία του 1920 οι Αμερικανοί σχεδίασαν το ενδεχόμενο μιας επέμβασης στον Καναδά στην περίπτωση ενός υποθετικού πολέμου με τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Το παραπάνω έγγραφο αποτελεί μέρος του σχεδίου War Plan Red που είχε τη "Βούλα" του Πεντάγωνου και δόθηκε στη δημοσιότητα το 1970.

Το 1922 η Βρετανική Αυτοκρατορία κυριαρχούσε σε ένα πληθυσμό περίπου 458 εκατομμυρίων, το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, και κάλυπτε περισσότερο από 33.670.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το ένα τέταρτο περίπου της συνολικής έκτασης της ξηράς της Γης.

Από το 18ο αιώνα, υπήρχε μια αξιοσημείωτη αντίθεση μεταξύ του καθεστώτος των λευκών αποικιών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και των αποικιών με μη-λευκούς πληθυσμούς. Παρότι η αυτοκρατορία χαρακτηριζόταν από αυτοκρατική εξουσία - πεφωτισμένη δεσποτεία - στρατιωτικό ιμπεριαλισμό, εν τέλει έγινε υποστηρικτής της ελεύθερης σκέψης και αναπτυσσόμενης αυτοδιοίκησης στις λευκές αποικίες.

Ο δρόμος για την ανεξαρτησία των λευκών αποικιών της αυτοκρατορίας άνοιξε με την Αναφορά Ντάρχαμ που πρότεινε ενοποίηση και αυτονομία του Άνω και Κάτω Καναδά ως λύση της εκεί πολιτικής αναταραχής. Αυτό ξεκίνησε με την ψήφιση της Πράξης της Ένωσης που δημιούργησε την Επαρχία του Καναδά. Ανεξάρτητη κυβέρνηση δόθηκε πρώτα στη Νέα Σκωτία το 1848 και σύντομα επεκτάθηκε και στις άλλες βρετανικές αποικίες της Βόρειας Αμερικής. Το 1867 ο Άνω και Κάτω Καναδάς, το Νιου Μπράνσγουικ και η Νέα Σκωτία σχημάτισαν την Κτήση του Καναδά, μια συνομοσπονδία που είχε πλήρη αυτονομία με εξαίρεση τις διεθνείς σχέσεις.

Operation Downfall: Η απόβαση στην Ιαπωνία


Πριν πέσουν οι ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μια επίθεση στην Ιαπωνία από αέρος και από τη θάλασσα.
Η επιχείρηση θα χωριζόταν σε δύο μέρη, με το πρώτο να στοχεύει την ακτή του Kyushu που θα γινόταν και η Βάση για τις περαιτέρω επιχειρήσεις. Τελικά προτιμήθηκαν οι ατομικές βόμβες και το ολοκαύτωμα.

Generalplan Ost: Η επέλαση των Ναζί





Το γνωστό "Γενικό Σχέδιο Ανατολής", ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικώς καταρτισθέν πρόγραμμα γενοκτονίας των εθνών της Ανατολικής Ευρώπης και της ΕΣΣΔ, εντός του πλαισίου της σχεδιαζόμενης από τη γερμανική ηγεσία "Νέας Ευρωπαϊκής Τάξεως" (Neuordnung Europas).
Το Γενικό Σχέδιο Ανατολής είχε υλοποιηθεί από τον Κόνραντ Μάιερ. Ο ίδιος ήταν διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτικού Τομέα και Αγροτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Βερολίνου, επιστημονική διάνοια και συνταγματάρχης των "Ες-Ες".

Η κυρίως λειτουργία την οποία καλούνταν να επιτελέσουν τα "Ες-Ες" ήταν εκείνη μιας νέας κοινωνικής-συστημικής ελίτ. Προορίζονταν να αποτελέσουν τους "μάνατζερ" της διοίκησης και της οικονομίας στη μεταπολεμική Ενωμένη Ευρώπη των γερμανικών σχεδιασμών, στον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο –Europaeische Grossraumwirtschaft– και στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα – Europaeische Wirtschaftsgemeinschaft (οι όροι απαντούν στα τεχνοκρατικά σχέδια και υπομνήματα των γερμανικών υπηρεσιών της εποχής).

Η Σοβιετική εισβολή σε Αυστρία και Ιταλία



Οι Ρώσοι με τους συμμάχους τους σχεδίαζαν να χτυπήσουν την Αυστρία και την Ιταλία μέσω της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Παρόλα αυτά, η Αυστρία παρέμεινε στην πορεία ουδέτερη και οι Σοβιετικοί αποφάσισαν να μην προβούν σε εχθροπραξίες.

Από την άλλη, η Ιταλία που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ κινδύνευε πολύ περισσότερο σε περίπτωση που ο κόσμος βίωνε νέες μάχες και εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο μεγάλες δυνάμεις επιρροής.




ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ