Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ...!!! ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ Ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ» ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ! ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΠΑΣ...!!!

Ο πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας της κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα στο βορειοδυτικό τμήμα του Λονδίνου, ίδρυσε τον Μάιο του 2015 την ...







Ο πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας της κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα στο βορειοδυτικό τμήμα του Λονδίνου, ίδρυσε τον Μάιο του 2015 την πρώτη ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα με την επωνυμία της ενορίας, St. Panteleimon FC, με το σύνθημα «Faith First» (“Η πίστη πρώτα”)!




Το έμβλημά της περιέχει το εθνόσημο, τον αρχαιοελληνικό κίονα και τον δικέφαλο αετό, ενώ τα χρώματά της είναι το μπλε και το κίτρινο, που παραπέμπουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο Βυζάντιο.

Ο πατέρας Αναστάσιος λάτρευε από μικρός το ποδόσφαιρο και έπαιζε στις αλάνες του Ναυπλίου όπου μεγάλωσε, ώσπου να φορέσει το ράσο. Η ιδέα του υλοποιήθηκε με τη βοήθεια Ελλήνων επιχειρηματιών και μελών της κοινότητας.

Με πρόεδρο τον επιχειρηματία Γιώργο Φραντζέσκο και με μεγάλους χορηγούς τον Σάββα Ανδρέου και τον Παναγιώτη Αργυρού, η ομάδα ξεκίνησε με στόχο τα μεγάλα σαλόνια των επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου!