Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο δράστης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέ...






Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 32χρονος δολοφόνος του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο δράστης πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα (στη συνέχεια θα μεταβεί στον ανακριτή), καθώς πρέπει να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του και εκκρεμούσε μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας.




Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος, που ομολόγησε την πράξη του, είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία.

Η κατάθεση του εκτελεστή

Στην κατάθεσή του ο εκτελεστής του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου υποστήριξε ότι η εντολή που έλαβε αυτός και οι συνεργοί του ήταν να εκφοβίσουν και να τραυματίσουν στο πόδι τον δικηγόρο και όχι να τον σκοτώσουν.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος «έδωσε» ως ηθικούς αυτουργούς τρεις Αλβανούς που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές Κορυδαλλού και «παρήγγειλαν» αντί αμοιβής 20.000 ευρώ τον εκφοβισμό του δικηγόρου. Ο τελικός αποδέκτης του εκφοβισμού ήταν πελάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είναι επίσης έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο της Energa.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις ηθικοί αυτουργοί είχαν συχνές επικοινωνίες με τους δράστες, ωστόσο δεν έγινε έρευνα στα κελιά τους καθώς οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι λίγα 24ωρα πριν είχαν ξεφορτωθεί τα κινητά τους. Πάντως, φαίνεται πως εντοπίστηκαν κάρτες sim στα σκουπίδια, οι οποίες και πρόδωσαν τους ηθικούς αυτουργούς.

Οι ηθικοί αυτουργοί

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας είναι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται για τους δύο δράστες της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου και έναν ακόμη ο οποίος πρωταγωνίστησε στο αιματηρό περιστατικό στο Μικρολίμανο, πριν από δύο χρόνια.

Οι ηθικοί αυτουργοί προκύπτουν από καταθέσεις αλλά και συνομιλίες που έχει καταγράψει ο κοριός της αστυνομίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ηθικοί αυτουργοί έδωσαν στους εκτελεστές το ποσό των 3.000 ευρώ ως προκαταβολή (τους είχαν υποσχθεί 20.000 ευρώ) για να εκφοβίσουν τον ποινικολόγο. Τα χρήματα τούς τα παρέδωσε μια μυστηριώδης γυναίκα.





















 iefimerida.gr