Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΖΗΤΑΓΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στο Σότσι της Ρωσίας, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδ...





Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη σήμερα το μεσημέρι στο Σότσι της Ρωσίας, όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Πούτιν καλωσόρισε θερμά τον Ερντογάν που από το αεροδρόμιο έφθασε στην προεδρική κατοικία στο Σότσι», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.




Η συνάντηση των δύο ανδρών άρχισε στις 17:20 και διήρκεσε 2 ώρες και 10 λεπτά, όπως σημειώνεται.

Ο Ερντογάν έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους πριν από τη συζήτηση με τον Ρώσο πρόεδρο όπου τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις, Τουρκίας- Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και την εμπιστοσύνη. Επεσήμανε ότι η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία έχει μια σταθερή πορεία και ότι αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Ο πρόεδρος Πούτιν, εξάλλου, ανέφερε ότι «οι δύο χώρες συνεργάζονται σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας» και αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι «ο όγκος του εμπορίου μας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 30% τους τελευταίους 8 μήνες».

Το τούρκικο δημοσίευμα προσθέτει ότι τον Τούρκο πρόεδρο συνόδευαν στο Σότσι, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Χουλούσι Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών θα παραχωρηθεί από τους δύο προέδρους κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πούτιν πρότεινε τη διοργάνωση ενός συνεδρίου για τη Συρία στο οποίο θα συμμετέχουν φιλοκυβερνητικές και αντιπολιτευτικές ομάδες της Συρίας, προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

Η πιο πρόσφατη συνάντηση των προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας είχε λάβει χώρα στις 28 Σεπτεμβρίου.

(Στοιχεία από hurriyet.com.tr, habergazeten.com)
--
The Hellenic Information Team