Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ: ΝΕΚΡΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΟΥΣΕ ΤΑ PANAMA PAPERS

Νεκρή βρέθηκε η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε τα Panama Papers και είχε κατηγορήσει για διαφθορά την κυβέρνησ...





Νεκρή βρέθηκε η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, που ερευνούσε τα Panama Papers και είχε κατηγορήσει για διαφθορά την κυβέρνηση της Μάλτας.
Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε τη Δευτέρα, όταν το αυτοκίνητό της εξερράγη σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.




Το Peugeot 108 που οδηγούσε, καταστράφηκε ολοσχερώς από μια ισχυρή εκρηκτική συσκευή που τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Έρευνες για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.


Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, κατήγγειλε τη «βάρβαρη» δολοφονία και έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να οδηγηθούν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι απαράδεκτο σε όλα τα επίπεδα. Σήμερα είναι μια μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης» είπε ο πρωθυπουργός.

Η 53χρονη Γκαλιζία είχε εργαστεί ως χρονογράφος σε πολλά μέσα ενημέρωσης της χώρας της. Ήταν όμως γνωστότερη για το μπλογκ της, στο οποίο αποκάλυπτε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς.

Την περασμένη άνοιξη το περιοδικό Politico είχε συμπεριλάβει την Μαλτέζα μπλόγκερ στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη», γράφοντας για αυτήν ότι είναι «ένα WikiLeaks από μόνη της, μια σταυροφόρος κατά της αδιαφάνειας και της διαφθοράς στη Μάλτα».

Πηγές: Guardian, New York Post

FacebookTwitterFa