Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΩΝ ΗΠΑ

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που μιλούσαν για δεύτερη σύλληψη - Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ εκδόθηκε νεο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο του αμ...






Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που μιλούσαν για δεύτερη σύλληψη - Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ εκδόθηκε νεο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη - Πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας με αναστολή στην έκδοση βίζας και από τις δυο πλευρές






Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά κλιμακώνεται. Πριν από λίγο η εφημερίδα Daily Sabah μετέδωσε ότι εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης για εργαζόμενο στο αμερικανικό προξενείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η γυναίκα και ο γιος του δεύτερου συλληφθέντα ανακρίνονται από την αστυνομία.

Ο πρώτος υπάλληλος επίσης του αμερικανικού προξενείου και Τούρκος πολίτης, ο Metin Topuz συνελήφθη και προφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Η κατηγορία είναι ότι συνδέεται με το κίνημα του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν. Τον Γκιουλέν κατηγορεί η Άγκυρα ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι ήταν σε επαφή με πρώην αξιωματικούς της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη που είχαν αναμειχθεί στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
Οι Τούρκοι κάνουν πλάκα στις ΗΠΑ

Σήμερα, μια ημέρα από την αναστολή χορήγησης βίζας εκατέρωθεν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον αναπληρωτή πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα και του ζήτησε εξηγήσεις. Τουζήτησε επίσης να τερματιστεί η διαμάχη με την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Τρολάροντας λίγο τις ΗΠΑ, οι τούρκοι είπαν στον αναπληρωτή πρεσβευτή ότι η αναστολή παροχής βίζα για τους Τούρκους πολίτες προκαλεί «ανώφελες εντάσεις».




Ταυτόχρονα όμως, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ δήλωνε: «Το να δικάζουμε έναν Τούρκο πολίτη για ένα αδίκημα που διέπραξε στην Τουρκία είναι δικαίωμα μας. Υπό αυτό το πρίσμα ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους».
Το χρονικό της σύγκρουσης ΗΠΑ – Τουρκίας

Η κυβέρνηση Ερντογάν, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες.

Οι τουρκικοί περιορισμοί κατά τα φαινόμενα πηγαίνουν παραπέρα από εκείνους που ανακοινώθηκαν από την Ουάσινγκτον.

Όπως φαίνεται θα εφαρμοστούν «στις βίζες που καταχωρούνται σε διαβατήρια, στις ηλεκτρονικές βίζες και στις βίζες που εκδίδονται στα σύνορα». Δηλαδή, πέραν των θεωρήσεων εισόδου που εκδίδονται στις τουρκικές διπλωματικές αποστολές στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα ήταν ξεκάθαρη. «Τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε εκ νέου αξιολόγηση της δέσμευσης της κυβέρνησης της Τουρκίας στην ασφάλεια της αποστολής και του προσωπικού των ΗΠΑ».
Βουτιά στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης

Βουτιά έκανε σήμερα το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Άμεσες ήταν οι επιπτώσεις στην χρηματαγορά καθώς και η τουρκική λίρα υποχωρεί. Η ισοτιμία του δολαρίου έχει ξεπεράσει τις 3,7 λίρες και του ευρώ το όριο των 4,3 και έφτασε τις 4,35 λίρες Τουρκίας.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.