Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΡΩΣΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΟΥΝ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ

Νεκροί πιστεύεται ότι είναι δύο Ρώσοι μισθοφόροι που αιχμαλωτίστηκαν πριν μερικές ημέρες από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας.
Ο Ρομάν Ζαμπολότνι, 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών και ο συμπολεμιστής του Γκριγκόρι Τσουρκάνου, 38 ετών, εκτελέστηκαν δημόσια από τους τζιχαντιστές στην πλατεία μιας κωμόπολης.

Όπως διαβάζουμε στη βρετανική Mirror, οι τζιχαντιστές πρότειναν στους δύο Ρώσους να εξισλαμιστούν και να γίνουν μέλη του ISIS. Εκτελέστηκαν επειδή αρνήθηκαν.

Σε ένα νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο βλέπουμε τους δύο άνδρες πάνω στην καρότσα ενός ημιφορτηγού, δεμένους χειροπόδαρα, να τους επιδεικνύουν οι τρομοκράτες ως τρόπαια.

Οι ακόλουθες εικόνες από το βίντεο:Ο Τσουρκάνου, όπως βλέπετε στο screenshot από το βίντεο, ήταν πεσμένος και ακουγόταν ότι πονούσε.

Οι τζιχαντιστές -στο βίντεο- τους ρωτούσαν ποια είναι η εθνικότητά τους και ο Ζαμπολότνι απάντησε ότι είναι Ρώσοι.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο 40αρηδες δεν ήταν Ρώσοι τακτικοί στρατιώτες, αλλά μισθοφόροι ενός παραστρατιωτικού μυστικού σώματος, που χρησιμοποιείται σε αποστολές που δεν πρέπει να φαίνεται ο στρατός.

Στο βίντεο ο Ζαμπολότνι ακούγεται να προσπαθεί να διαπραγματευτεί τη ζωή του με τους τρομοκράτες. «Έχω πληροφορίες σχετικά με όπλα» λέει χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν υποψίες ότι οι τζιχαντιστές συνέλαβαν και έναν τρίτο Ρώσο, για τον οποίο δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Βοντολάτσκι δήλωσε ότι κατά 90% οι δύο Ρώσοι αιχμάλωτοι δεν είναι ζωντανοί.

«Πριν γυριστεί το βίντεο τους έδωσαν να διαβάσουν μια δήλωση. Σε αυτή τους ζητούσαν να αποκηρύξουν την Ορθοδοξία, την πατρίδα τους, να γίνουν μουσουλμάνοι και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και στην πατρίδα τους μέχρι το τέλος και αυτός είναι ο λόγος που φονεύτηκαν από τους συμμορίτες».

Επίσημη επιβεβαίωση από τη ρωσική κυβέρνηση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Το Κρεμλίνο αποφεύγει να τοποθετείται σχετικά με τους Ρώσους μισθοφόρους στη Συρία.
Τοπικός βουλευτής της πόλης Ροστόφ επί του Ντον, από την οποία καταγόταν ο Ζαμπολότνι, επιβεβαίωσε τον θάνατό τους προσθέτοντας ότι τους σκότωσαν την επόμενη ημέρα από εκείνη που γυρίστηκε το βίντεο.

«Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Ανατόλι Κοτλιάροφ.

«Σύμφωνα με πληροφορίες εκτελέστηκαν» στην πλατεία μιας κωμόπολης. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η πηγή του είναι έγκριτη.

«Το πρόσωπο που μου τα είπε δεν έκανε ποτέ λάθος στα τέσσερα χρόνια συνεργασίας μας, ιδιαίτερα όταν οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με σκοτωμένους», είπε μιλώντας στη ρώσικη εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.

Στο ερώτημα εάν υπήρξαν διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους, απάντησε ότι αυτό είναι «απόρρητο».

Για τον Ζαμπολότνι λέγεται ότι ήταν αφοσιωμένος Ορθόδοξος πιστός και πήγε στη Συρία για να προστατέψει τους χριστιανούς από τους τρομοκράτες.

Ο Τσουρκάνου ήταν πρώην αλεξιπτωτιστής και είχε υπηρετήσει στην υπηρεσία πληροφοριών του σώματος.

Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ (ЧВК Вагнер)

Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι βρέθηκαν στη Συρία ως μαχητές του ιδιωτικού ρωσικού στρατού «Βάγκνερ».

Ο Ρουσλάν Λεβιέφ, ιδρυτής της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Έρευνας Πολεμικών Πληροφοριών, δήλωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν μισθοφόροι.

«Η εμπειρία μας, παρακολουθώντας αυτό τον πόλεμο, λέει ότι οι μισθοφόροι του Ιδιωτικού Στρατού Βάγκνερ είναι οι πρώτοι που πολεμάνε», είπε.

«Πιστεύουμε ότι είναι στρατηγική του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας να στέλνει μισθοφόρους στις πιο καυτές ζώνες. Έτσι αποφεύγει απώλειες τις επίσημες απώλειες και διατηρεί την εικόνα μιας πετυχημένης πολεμικής επιχείρισης».

tribune
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου