Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΧΟΛΕΡΑΣ ΣΤΟ «ΕΛΕΝΑ»

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες -φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εμφάνιση χολέρας στο νοσοκ...

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες - φήμες περί χολέρας στο «Έλενα Βενιζέλου»






Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι καταγγελίες -φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εμφάνιση χολέρας στο νοσοκομείο - μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».




Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, μετά από σχετικό έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο διευκρινίζεται ότι δεν τεκμηριώνεται η εμφάνιση χολέρας στο μαιευτήριο, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν τυχόν διαπράχθηκε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο έγγραφό του αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι «με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον, κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Υπενθυμίζεται ότι την καταγγελία είχε κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), περί ανίχνευσης του βακτηρίου της χολέρας σε έλεγχο δείγματος από λιμνάζοντα ύδατα, σε υπόγεια αποθήκη του νοσοκομείου. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ εμφανιζόταν να επιμένει στην καταγγελία της, ανεξαρτήτως των τελικών εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το βράδυ της Πέμπτης (19/10/2017), με μια οργισμένη ανακοίνωση προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της ΠΟΕΔΗΝ.

newsbomb.gr