Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΤΗΝΩΔΙΑ... ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες απο τα βιώματα που είχε ο ίδιος και σύζυγό του, όσο ήταν κρατούμενοι από το δίκτυο Χακάνι που συνδέεται ...

joshua1




Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες απο τα βιώματα που είχε ο ίδιος και σύζυγό του, όσο ήταν κρατούμενοι από το δίκτυο Χακάνι που συνδέεται με τους Ταλιμπάν, έδωσε μετά την απελευθέρωσή του ο Τζόσουα Μπόιλ.

Με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την 5ετή αιχμαλωσία του ίδιου και της συζύγου του, όσα βίωσαν.

Διαβάζοντας ένα κείμενο που είχε προετοιμάσει μπροστά στις κάμερες, ο Καναδός πρώην αιχμάλωτος, ξέσπασε σε λυγμούς όταν είπε πως οι αντάρτες σκότωσαν ένα από τα παιδιά του και βίασαν τη σύζυγό του, όταν αρνήθηκε να συμβιβαστεί με πρόταση που του έκαναν.




«Η ηλιθιότητα και το κακό του δικτύου Χακάνι που απήγαγε έναν προσκυνητή και την έγκυο σύζυγό του, που είχαν πάει να βοηθήσουν απλούς χωρικούς στις περιοχές του Αφγανιστάν που ελέγχονταν από τους Ταλιμπάν, ξεπεράστηκαν μόνο από την ηλιθιότητα και το κακό να επιτρέψουν τον φόνο της κόρης μου Μπόιλ, της μάρτυρα Μπόιλ, εξαιτίας της επίμονης άρνησής μου να δεχθώ την πρόταση που μου έκαναν οι εγκληματίες του δικτύου Χακάνι», δήλωσε ο Μπόιλ.

Ο Μπόιλ επεσήμανε ότι οι Ταλιμπάν, στους οποίους αναφέρθηκε με το επίσημο όνομά τους » Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν» διεξήγαγαν έρευνα πέρυσι από την οποία διαπιστώθηκε πως το δίκτυο Χακάνι διέπραξε το 2014 αυτά τα εγκλήματα εις βάρος της οικογένειάς του και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη .

Ο Καναδός αιχμάλωτος δήλωσε ότι είχε πάει στο Αφγανιστάν από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον για να βοηθήσει «την πιο παραμελημένη μειονότητα του κόσμου»

«Αυτούς τους καθημερινούς χωρικούς που ζουν σε απομονωμένες περιοχές, που ελέγχονται από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπου καμία ΜΚΟ, κανένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση και καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια».

Η Αμερικανίδα Κόουλμαν και ο Καναδός Μπόιλ απήθχησαν το 2012 στο Αφγανιστάν από το δίκτυο Χακάνι και απέκτησαν τα παιδιά τους όσο ήταν αιχμάλωτοι.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό πλέον, η οικογένειά του να καταφέρει να «δημιουργήσει ένα ασφαλές καταφύγιο» και εξέφρασε την επιθυμία να προσφέρει στα παιδιά τους, εκτός από παιδεία, ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορέσουν «να ανακτήσουν ένα μέρος της παιδικής τους ηλικίας που έχασαν».